Isabel Granada

Isabel Granada (d. 3 Mart 1976 –ö. 4 Kasım 2017) ,Filipinli kadın şarkıcı ve oyuncu.[1] Isabel Granada, Filipinli baş mühendisi olan Humberto Granada'nın ve ev hanımı olan Isabel Villarama'nın kızıydı. Babası 1995 yılında öldü.

Isabel Granada
Doğum Isabel Granada VI
9 Mart 1976 (1976-03-09) (46 yaşında)
Manila, Filipinler
Ölüm 4 Kasım 2017
Meslek Oyuncu, şarkıcı
Etkin yıllar 1986 - 2017

Filipin Hava Taşımacılığı ve Eğitim Hizmetleri Yüksek Okulu'na girdi. 2001 yılında havacılık mühendisliği bölümünü bitirerek özel pilot lisansı aldı.[2]

Granada'nın kariyeri, 1986 yılında That's Entertainment çatısında başladı ve burada Tuesday Grubu 'na üye oldu. Granada'nın 1998'de çıakrdığı Out Here on My Own ve 2000'de çıkardığı In the Mood for Love aldümleri beğeni kazandı.

Oyunculuk kariyerinde Estella karakterini canlandırdığı 1997 yapımı Ligaya ang itawag mo sa akin adlı yapım ile 1998'de FAMAS En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü alan sanatçı Doha, Katar'da 4 Kasım 2017'de 41 yaşında ölmüştür.

Filmografi (seçme)Düzenle

2013 Got to Believe Gigi Galvez ABS-CBN
2013 It's Showtime Bida Kapamilya Celebrity Round Grand Champion ABS-CBN
2012 Teen Gen Angge's mom GMA Network
2012 Cielo de Angelina Czarina GMA Network
2011 Daldalita Demi GMA Network
2011 Survivor Philippines: Celebrity Doubles Showdown Castaway GMA Network
2010 Claudine Laika Garcia GMA Network
2010 Panday Kidz Tessa GMA Network
2009 Adik Sa'Yo Doy (Special Guest Role) GMA Network
2009 Zorro Minerva (Special Guest Role) GMA Network
2008 Obra Guest Role GMA Network
2008–2009 LaLola Tala Romina GMA Network
2008 Sine Novela: Kaputol ng Isang Awit Elena Valderama GMA Network
2007–2008 Zaido: Pulis Pangkalawakan Luna GMA Network
2007 Sine Novela: Pasan Ko Ang Daigdig Ricca GMA Network
2001 Sa Puso Ko Iingatan Ka Adelaine Enriquez ABS-CBN
1997–1998 Ikaw Na Sana Luchi GMA Network
1995 Villa Quintana Rochelle GMA Network
1986 That's Entertainment Kendisi GMA Network

DiskografiDüzenle

  • Lumuluha
  • Ikakasal Na
  • He's Out Of My Life
  • In The Mood for Love
  • Baliw Na Puso
  • Ikaw Naman Kasi
  • Kay Sarap
  • Babalik Ka Pa Kaya
  • Soy Mujer Latina
  • I Only Live To Love You

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Various (12 Mayıs 2014). "Actress Isabel Granada studied aeronautical engineering!". GMA Network. Regal Entertainment Inc. 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2017. 
  2. ^ Avante, Wells; Caliwara, Karen (25 Ekim 2017). "A peek into Isabel Granada's life as a mother". PEP.ph. Philippine Entertainment Portal, Inc. 1 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle