Hynden Walch

Heidi Hynden Walch (d. 7 Şubat 1971), Amerikalı aktris, dublaj sanatçısı, model, şarkıcı ve yazar.[1]

Hynden Walch
Doğum Heidi Hynden Walch
1 Şubat 1971 (1971-02-01) (51 yaşında)
Davenport, Iowa, ABD.
Milliyet  ABD
Eğitim Kuzey Karolina Üniversitesi Sanat Okulu (UNC)
Meslek Oyuncu, seslendirme sanatçısı, model, şarkıcı ve yazar
Etkin yıllar 1991–günümüz
Evlilik
Sean McDermott (e. 1999)
Resmî site hyndenwalchofficial.com

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Walch, 7 Şubat 1971'de Davenport, Iowa'da doğdu.[2] Kuzey Karolina Üniversitesi Sanat Okulu'dan (UNC) mezun oldu.[3] 1991'de oyunculuk ve seslendirme çalışmalarına başladı. En çok; Adventure Time, Teen Titans, Teen Titans Go! ve The Powerpuff Girls animasyon yapımlar için gerçekleştirdiği dublaj çalışmalarıyla dikkat çekti.[4] 1999'da Sean McDermott ile evlendi.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1993: Groundhog Day

Televizyon dizileriDüzenle

  • 2001: Stanley
  • 2002: ChalkZone
  • 2003: Teen Titans
  • 2005: Catscratch
  • 2005: IGPX: Immortal Grand Prix
  • 2010: Adventure Time
  • 2011: New Teen Titans
  • 2013: Teen Titans Go!
  • 2013: Henry Hugglemonster

Televizyon filmleriDüzenle

  • 2015: Everstar

Video filmlerDüzenle

  • 2000: Tom Sawyer
  • 2005: Disney Princess Sing Along Songs: Enchanted Tea Party
  • 2014: Batman: Assault on Arkham

KaynaklarDüzenle

  1. ^ "The Laws of the Universe Anime Film Casts Dylan McDermott, Jennifer Beals, Tom Kenny". Anime News Network. 26 Eylül 2015. 27 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2016. 
  2. ^ "Pawn of Shadows". Scooby-Doo! Mystery Incorporated. § 25. 
  3. ^ "New Frontiers". Avengers Assemble. 2. sezon. § 25. September 13, 2015. Disney XD. 
  4. ^ "Hynden Walch (visual voices guide)". Behind The Voice Actors. 27 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle