Hunter Parrish

Hunter Parrish (d. 13 Mayıs 1987), Amerikalı oyuncu ve şarkıcı. Showtime'ın Weeds adlı televizyon dizisindeki Silas Botwin rolüyle ünlenmiştir.

Hunter Parrish
HunterParrishSept09.jpg
Parrish, 61. Primetime Emmy Ödülleri töreninde, 2009
Doğum

Hunter Parrish
13 Mayıs 1987 (1987-05-13) (34 yaşında)

Amerika Birleşik Devletleri Richmond, Virjinya, ABD
Elderslie, İskoçya
Milliyet Amerikalı
Meslek Oyuncu, Şarkıcı
Etkin yıllar 2003 - günümüz
Evlilik
Kathryn Wahl (e. 2015)

Özel hayatıDüzenle

Parrish Richmond, Virginia'da doğdu. Ve Plano, Texas'ta büyüdü. Annesi, Annie Parrish, otistik çocuklar ile çalışmıştır ve babası Bruce Tharp bir mühendistir.[1]

KariyeriDüzenle

Parrish CSI: Crime Scene Investigation, Close to Home, Law & Order: Special Victims Unit ve Summerland gibi televizyon dizilerinde rol almıştır. Sleepoverve RV adlı filmlerde de yer aldı.

Özgürlük Yazarları filminde Parrish, California Lisesi'nde sınıfta tek beyaz öğrenci olan Ben Samuels rolünde oynadı. Thomas Hibbs, National Review Online sitesinde Parris'i "alçakgönüllü mizah" olarak sundu.

Parrish 2005 yılından bu yana Showtime'ın özgün dizisi Weeds'in en büyük Botwin oğlu olan Silas rolünü üstlenmiştir. 11 Ağustos 2008 yılında Parrish, Tony ödüllü Melchior Gabor Eugene O'Neill Tiyatrosu'nda gösterime giren Broadway müzikali Spring Awakening ekibine katılmıştır. 18 Ocak 2009 yılına kadar Spring Awakening ekibinde bulunmuştur.

Parrish 18 Ağustos 2008 tarihinde funnyordie.com sitesinde "Hunter Parrish ile Cougar 101" adlı bir video paylaştı. 2009 yapımı 17 Yeniden filmindeki lise basketbol oyuncusu olan Stan olarak yer aldı. 2007'den 2009'a kadar, Kyle Sherman ve Allison Tyler adlı arkadaşlarıyla bir web talk-show düzenledi.

8 Ağustos 2011 yılında yaklaşan Broadway müzikali Godspell'de Jesus rolünü canlandıracağı açıklandı. Müzikalde 13 Ekim'de performans sergilemeye başladı. 15 Nisan 2012 tarihinde Silas Botwin rolünde oynadığı Weeds dizisi sezon finali yaptı.

Parrish Açlık Oyunları filminin Peeta Mellark rolü için seçmelere katıldı ama onun yerine bu role yakın arkadaşı Josh Hutcherson seçildi.

FilmografisiDüzenle

Film
Yıl Başlık Rol Notlar
2004 Sleepover Lance Gregory
2005 Steal Me Tucker
Premonition Charlie Kısa film
Down in the Valley Kris
2006 RV Earl Gornicke
2007 Özgürlük Yazarları Ben Samuels
2009 17 Yeniden Stan
Paper Man Bryce
It's Complicated Luke Adler
2010 Space Between, TheThe Space Between McDonough
2012 Gone Trey
2014 Unutma Beni Tom Howland
2015 A Rising Tide Sam Rama
2017 All Nighter Kip
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notes
2003 Guardian, TheThe Guardian Hank Bölüm: "The Father-Daughter Dance"
2005 Summerland Tracy Hart Bölüm: "The Pleiades"
2005-12 Weeds Silas Botwin Ana kadro, 102 bölüm
2005 CSI: Crime Scene Investigation Jeremy McBride Bölüm: "Gum Drops"
2006 In Justice Kevin Rounder Bölüm: "Confessions"
Close to Home Jay Stratton Bölüm: "A House Divided"
Campus Ladies Öğrenci Sağlığı çalışanı Bölüm: "Webcam"
2007 Law & Order: Special Victims Unit Jordan Owens Bölüm: "Responsible"
2010 Batman: The Brave and the Bold Kid Flash, Geo-Force (ses) Bölüm: "Requiem for a Scarlet Speedster!"
2011 Pound Puppies Tundra (ses) Bölüm: "Snow Problem"
2013-14 The Good Wife Jeffrey Grant Bölüm: "The Next Week"
2015 The Following Kyle Locke 5 bölüm
Hand of God Josh Miller 5 bölüm
2015-16 Good Girls Revolt Douglas Rhodes Ana rol, 10 bölüm
2017 Quantico Clay Haas 9 bölüm
2018 This Is Us Alan 2 bölüm
2019 Jane the Novela Felix Yayımlanmamış dizi
2020 Ratched Peder Andrews Tekrarlı rol

DiskografiDüzenle

Hunter Parrish 2012'de Guessing Games adlı altı şarkılık featuring EP'sini kaydetti. İlk olarak sadece rol aldığı Godspell adlı müzikalin satış lobisinde satışa sunuldu. Ama daha sonraları satış ortamları genişledi. EP'de bulunan ilk single'ı "Sitting at Home" 7 Haziran 2012 tarihinde iTunes'de yayımlanmıştır. EP'nin tamamı 26 Haziran tarihinde yayımlanmıştır.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "'Weeds' star Hunter Parrish is regular guy with a cool job - USATODAY.com". usatoday30.usatoday.com. 22 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle