Humbert Balsan

Humbert Jean René Balsan (21 Ağustos 1954; Arcachon – 10 Şubat 2005; Paris)[1] , Ünlü Fransız film yapımcısıdır. Avrupa Film Akademisi başkanlığını yapmıştır. Dağıtım ve finansal sıkıntılara rağmen yapımcılığnı üstlendiği filmler beğeni kazandı.

10 Şubat 2005'te kendi prodüksiyon firması Paris'te bulunan Ognon Prodüksiyon binasında girdiği depresyon sonucu kendini asarak 51 yaşında yaşamına son vermiştir.

Fransa'nın köklü burjuva ailelerinden Wendel ailesine mensup sanatçı sinemaya oyuncu olarak 1974'te ünlü yönetmen Robert Bresson imzalı Gawain karakterini canlandırdığı Lancelot of the Lake ile atmış sonraki dönemde yapımcılığa yönelmiştir.[2]

Gerçekleştiremediği son çalışması The Father of My Children adlı film 2009'da Mia Hansen-Løve tarafından çekilerek gösterime girmiştir.[3]

Filmografi (yapımcı)Düzenle

  • Alexandria... New York (2004)
  • The Gate of Sun (2004)
  • Divine Intervention (2003)
  • Martha...Martha (2002)
  • Samia (2001)
  • Rembrandt (1999)
  • Destiny (1998)
  • After Sex (1998)
  • Adieu Bonaparte (1985)
  • Noroît (1976)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Les gens du cinéma
  2. ^ "26th Moscow International Film Festival (2004)". MIFF. 3 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2013. 
  3. ^ Article from Time Out here

Dış bağlantılarDüzenle