Hope Lange

Hope Lange (d. 28 Kasım 1933- ö. 19 Aralık 2003), Amerikalı oyuncudur.

Hope Lange
Hope Lange in Peyton Place.jpg
Doğum Hope Elise Ross Lange
28 Kasım 1933(1933-11-28)
Redding, Connecticut, ABD.
Ölüm 19 Aralık 2003 (70 yaşında)
Santa Monica, Kaliforniya, ABD.
Eğitim Reed Koleji
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1942–1998
Evlilik Don Murray (1956-1961)
Alan J. Pakula (1963-1971)
Charles Hollerith, Jr. . (1986-2003)
Hope Lange 15 yaşındayken..

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1957: The True Story of Jesse James
  • 1958: In Love and War
  • 1958: The Young Lions
  • 1959: The Best of Everything
  • 1961: Pocketful of Miracles
  • 1961: Wild in the Country
  • 1963: Love Is a Ball
  • 1968: Jigsaw
  • 1974: Death Wish
  • 1974: I Love You... Good-bye
  • 1983: I Am the Cheese
  • 1983: The Prodigal
  • 1985: A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge
  • 1986: Blue Velvet

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1953: Back That Fact
  • 1968: The Ghost & Mrs. Muir
  • 1971: The New Dick Van Dyke Show
  • 1989: Knight & Daye

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1960: Special Gala to Support Kennedy Campaign
  • 1962: Cyrano De Bergerac
  • 1970: Crowhaven Farm
  • 1973: The 500 Pound Jerk
  • 1974: Fer-de-Lance
  • 1975: The Rivalry
  • 1975: The Secret Night Caller
  • 1977: The Love Boat II
  • 1985: Survival Guide
  • 1987: Ford: The Man and the Machine

Dış bağlantılarDüzenle