Héctor Alterio

Héctor Benjamín Alterio Onorato (d. 21 Eylül 1929; Buenos Aires ) ,Sinemanın kilometre taşlarından olan Arjantinli Dünyaca ünlü aktördür. Kendisi gibi oyuncular Ernesto Alterio ve Malena Alterio'nun babasıdır.

1960'lı yıllarda kariyerinin zirvesinde olduğu yıllarda daha Latin İspanyol sinemasının ürettiği yapımlarda boy göstermiştir.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • Los siete locos (1973).
  • Quebracho (1974).
  • La Patagonia rebelde (1974).
  • Pascual Duarte (1976).
  • Asignatura pendiente (1977).
  • El crimen de Cuenca (1980).
  • Asesinato en el Comité Central (1982).
  • La historia oficial (1985).
  • Tango feroz: la leyenda de Tanguito (1993).
  • La Regenta (1995).
  • Cenizas del paraíso (1997)
  • Las huellas borradas (1999).
  • El hijo de la novia (2001).
  • Kamchatka (2002).
  • Cleopatra (2003).
  • Txokolate apur bat (2008)

Ayrıca bakınızDüzenle

  • Arjantin Sineması

Dış bağlantılarDüzenle