Gustaw Lutkiewicz

Gustaw Lutkiewicz (d. 29 Haziran 1924 – ö. 24 Şubat 2017) ,Litvan asıllı Polonyalı oyuncu ve şarkıcı.

Gustaw Lutkiewicz
Gustaw Lutkiewicz.jpg
Gustaw Lutkiewicz
Doğum 29 Haziran 1924(1924-06-29)
Kaunas,Litvanya
Ölüm 24 Şubat 2017(2017-02-24) (92 yaşında)
Varşova, Polonya
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1948-2010
Evlilik Wiesława Mazurkiewicz

1970 yılında Polonia Restituta Nişanı Haçı, 1985 yılında Memur Haçı ve 2012 yılında Gloria Artist Kültür Başarı Madalyası ödülüne layık görülmüştür. 

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 2000: Syzyfowe prace
  • 1999: With Fire and Sword [1]
  • 1991: Życie za życie. Maksymilian Kolbe
  • 1989: Konsul
  • 1985: C.K.Dezerterzy
  • 1984: A Year of the Quiet Sun 
  • 1973: Copernicus
  • 1970: Lokys (Froeber rolünde)
  • 1964: Nieznany (Florczak rolünde)
  • 1961: Ludzie z pociągu (Kwaśniewski rolünde)
  • 1960: Walet pikowy
  • 1957: Ewa chce spać
  • 1957: Prawdziwy koniec wielkiej wojny (Henryk Thiel rolünde)
  • 1956: Nikodem Dyzma

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ogniem i Mieczem" (Lehçe). Film Web. 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2010. 

Dış bağlantılarDüzenle