Gustaw Holoubek

Gustaw Teofil Holoubek (21 Nisan 1923 – 6 Mart 2008)[1] Polonya Sejm'e üye olan bir Polonyalı aktör, yönetmen, ve senatör.

Kısmi filmografiDüzenle

  • 1953 – Żołnierz zwycięstwa
  • 1958 – Pętla (Kement)
  • 1958 – Pożegnania (Uğurlama)
  • 1959 – Wspólny pokój (Bu)
  • 1960 – Rozstanie (Elveda Geçmiş)
  • 1961 – Historia żółtej ciżemki (Hikayenin Golden Boot)
  • 1961 – Czas przeszły (Geçmiş Zaman)
  • 1962 – Jutro Yahoo kullanmak istiyorum (Yarın)
  • 1962 – Benim w "Bajce" (Kafe Geçmiş)
  • 1962 – Gangsterzy i filantropi
  • 1963 – Naprawdę wczoraj (Dün Aslında)
  • 1963 – Gangsterzy i filantropi (Gangster ve Hayırsever)
  • 1964 – Hukuk ben pięść (Yasa ve Yumruk)
  • 1965 – Rękopis znaleziony w Saragossie (Bu Zaragoza el Yazması)
  • 1965 – Les rideaux i (An Barış)
  • 1965 – Salto
  • 1966 – Marysia i Napoleon (Maria ve Napolyon)
  • 1971 – Goya – oder der arge Weg der Erkenntnis (Goya ya da Zor Yolu Aydınlanma)
  • 1972 – Jak daleko stąd, jak bu (Ne kadar Uzak, Ne kadar Yakın)
  • 1973 – Sanatorium pod klepsydrą (kum Saati Sanatoryumu)
  • 1978 – przemienienia Hastanesi (Hastane Başkalaşım)
  • 1978 – Pokój z widokiem na morze (Oda Manzarası Deniz)
  • 1981 – Dziecinne Pytania (Çocukça Sorular)
  • 1986 – Zygfryd (Siegfried)
  • 1989 – A Tale of Adam Mickiewicz "Atalarımızın Duası oyunu'
  • 1990 – Mistrz i Małgorzata (Usta ve Margarita)
  • 1999 – Ogniem i mieczem (Ateş ve Kılıç)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "efsane Polonya evreleri, Gustaw Holoubek, ölür" 16 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.de www.poland.pl.

Dış bağlantılarDüzenle