Glenn Frey, (6 Kasım 1948; Detroit, Michigan - 18 Ocak 2016; New York), Amerikalı rock gitaristi, şarkıcısı, besteci ve aktör. Ünlü Eagles müzik grubu kurucu üyelerindendir.

Glenn Frey
DoğumGlenn Frey
6 Kasım 1948(1948-11-06)
Detroit
Ölüm18 Ocak 2016 (67 yaşında)
New York
Milliyet ABD
MeslekMüzisyen, Gitarist, Besteci
Etkin yıllar1971-2016
Boy1,75 m (5 ft 9 in)

Gitarist ve şarkıcı Frey The Eagles grubunu 1971’de baterist ve şarkıcı Don Henley ile birlikte Los Angeles’ta kurdu.[1]

Frey Hotel California, Take it easy ve Life in the Fast Lane gibi Dünyaca ünlü unutulmaz şarkılara imza koyan isimler arasında yer aldı. 1980'li ve 1990'lı yıllarda bazı Tv dizi ve filmlerinde oyuncu olarak da yer almıştır.

Glenn Frey’in uzun bir hastalık sürecinden sonra New York’ta 18 Ocak 2016'da 67 yaşında öldü.

Diskografi değiştir

  • No Fun Aloud - (1982)
  • The Allnighter - (1984)
  • Soul Searchin - (1988)
  • Strange Weather - (1992)
  • Live (Glenn Frey) - (1992)
  • Solo Collection (1995) (toplama albüm 1982 - 1995)
  • After Hours| - (2012)

Filmografi değiştir

  • Miami Vice (TV-dizisi 1 sezon. 15 bölüm. 1985)
  • Let's Get Harry (1986)
  • Wiseguy (TV-dizisi) (1987)
  • South of Sunset (TV-dizisi) (1993)
  • Jerry Maguire (1996)

Kaynakça değiştir

  1. ^ Eder, Bruce; Ankeny, Jason. "Glenn Frey Biography". AllMusic. Erişim tarihi: 16 Nisan 2010.