Gilbert Adler

Gilbert Adler ( New York City , 14 Şubat 1946) Richard Donner, Brian De Palma, Walter Hill, Todd Phillips ve Bryan Singer dahil olmak üzere birçok önemli film yapımcısıyla işbirliği yapan Amerikalı bir film yapımcısı.

1999'da Robert Zemeckis ve Joel Silver , önceden Warner Bros'a bağlı bir film yapım şirketi olan Dark Castle Entertainment'ı kurmuştur.

KariyeriDüzenle

Yapımcı olarak başlayan kariyeri, Brian De Palma'nın düşük bütçeli aile komedi filmi olan "Ev Filmleri"ni beyaz perdeye taşımasına yardımcı olmuştur. Adler, düşük bütçeli alanda çalışmaya devam ettiğinden, sonraki birkaç yılı kariyeri için iyi geçmemiştir. 1985'te hem Stephen Gyllenhaal'ın gerilim filmi olan "Certain Fury"nin hem de askeri komedi filmi olan "Basic Training" in yapımcılığını üstlenmiştir. Sonraki yıllarda, diğer film işlerine giren ve aynı zamanda TV'de iş bulan Adler için daha yoğun geçti. Örneğin, korku antolojisi "Freddy's Nightmares" ın (1998) 40 bölümünün yapımına ek olarak, birini yönetti ve dördünü yazdı. Kısa süre sonra yeni bir işte bu üçlemeyi Tales From the Crypt" (1991) için tekrarladı . 1998'de, genç cadı dizisi "Charmed" ın her bölümü için yönetmen koltuğuna oturdu ve tropik set draması olan "Fantasy Island" ı yeniden çekti.[1]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Kredi
1979 Home Movies
1985 Certain Fury
Basic Training
1995 Demon Knight
1996 Bordello of Blood
1997 Double Tap
1999 Lanetli Tepe
2001 Thirteen Ghosts
2002 Hayalet Gemi
2004 Starsky & Hutch Yapımcı
2005 Konstantin Yapımcı
2006 Superman Dönüyor
2008 Valkyrie
2010 Dylan Dog: Dead of Night
Yazar olarak
Yıl Film
1992 Mısırın Çocukları II: Son Kurban
1996 Kan Bordello

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Gil Adler | Biography and Filmography". web.archive.org. 18 Ekim 2015. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle