Geraldine Farrar

Geraldine Farrar (d. 28 Şubat 1882; Melrose, Massachusetts- ö. 11 Mart 1967; Ridgefield, Connecticut), Amerikalı opera sanatçısı ve oyuncudur. Farrar, Boston'da Lorenz'den Paris'te Trabadello'dan ve Berlin'de Lilli Lehmann'dan eğitim almıştır. 1901-1907 yılları arasında Berlin'de Kraliyet Operası'nda, ardından 1927'de köşesine çekilene kadar New York'ta Metropolitan Operası'nda görev aldı.

Geraldine Farrar
Geraldine Farrar 1918.png
Geraldine Farrar
Doğum 28 Şubat 1882
Melrose, Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri
Ölüm 11 Mart 1967 (85 yaşında)
Ridgefield, Connecticut, Amerika Birleşik Devletleri
Milliyet Amerikalı
Meslek Oyuncuu, opera sanatçısı
Etkin yıllar 1901-1922

Sessiz sinema döneminde 1915-1920 yılları arasında bazı filmlerde rol almıştır. 1904 ve 1906 yılları arasdında Stockholm'deki Kraliyet Operası'nda konuk oyuncu olarak sahne alan Farrar, otobiyografisi 1916'da yayınlamıştır. 11 Mart 1967'de 85 yaşında Ridgefield, Connecticut'da vefat eden sanatçının naaşı New York kentine getirilerek Kensico Mezarlığı'nda defnedilmiştir.[1]

FilmografiDüzenle

 
Sanatçının rol aldığı The Strongow Vow adlı (1919 yapımı sessiz film).
  • 1915 – Carmen
  • 1915 – Temptation
  • 1916 – Maria Rosa
  • 1916 – Joan the Woman
  • 1917 – The Woman God Forgot
  • 1917 – The Devil-Stone
  • 1918 – The Turn of Wheel
  • 1918 – The Bonds That Tie(kortfilm)
  • 1918 – The Hell Cat
  • 1919 – Shadows
  • 1919 – The Stronger Vow
  • 1919 – The World and Its Woman
  • 1919 – Flame of the Desert
  • 1920 – The Woman and the Puppet
  • 1920 – The Riddle:Woman

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Svensk uppslagsbok, Malmö 1932

Dış bağlantılarDüzenle