Georgi Taratorkin

Rus oyuncu

Georgi Georgievich Taratorkin (RusçaГеоргий Георгиевич Тараторкин; d. 11 Ocak 1945 ; ö. 4 Şubat 2017), Rus oyuncu. Tiyatro ve sinema filmlerinde rol almıştır. 1967'de başladığı oyunculuk kariyerinde 25'in üzerinde yapımda rol almıştır. Yer aldığı yapımlar arasında; Sofiya Perovskaya (1967), Crime and Punishment (1970), A Very English Murder (1974), Little Tragedies (1987) ve Dyuba-Dyuba (1992) sayılabilir.

Georgi Taratorkin Nisan (2014)

Leningrad, Rusya'da 11 Ocak 1945'te doğan oyuncu Taratorkin bir süredir müzdarip olduğu bir hastalık nedeniyle 4 Şubat 2017'de Moskova'da 72 yaşında ölmüştür.[1]

Seçme filmografiDüzenle

  • Sofiya Perovskaya (1967)
  • Crime and Punishment (1970)
  • A Very English Murder (1974)
  • Little Tragedies (1987)
  • Dyuba-Dyuba (1992)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Умер знаменитый артист Георгий Тараторкин". n4k.ru (Rusça). 4 Şubat 2017. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle