Gaudí'nin Eserleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Antoni Gaudí, Modernizm (Art Nouveau) hareketine ait ve benzersiz tarzı ve son derece özgün tasarımları ile ünlü olan Katalonya, İspanya'dan bir mimardı.

Antoni Gaudí'nin Eserleri*
UNESCO Dünya Mirası
Sagrada Familia 01.jpg
Casa Milà - Barcelona, Spain - Jan 2007.jpg
Casa Vicens (Barcelona) - 3.jpg
CasaBatllo1.jpg
Palau Güell (2).jpg
Cripta de la Colònia Güell 1.jpg
Park Güell Banc de la plaça 6.JPG
Resmî adı Antoni Gaudí'nin Eserleri
Ülke  İspanya
Tür Kültürel
Kriter i, ii, iv
Referans 320
Bölge** Avrupa ve Kuzey Amerika
Tescil bilgisi
Tescil 2005 (29. Oturum)

1873-1877 yılları arasında Barselona'daki Escola Tècnica Superior d'Arquitectura'daki mimarlık öğrencisi olan Gaudí, sadece vasat derecelerde başarılar elde etti ancak "deneme çizimleri ve projeleri"nde başarılı oldu.[1] Beş yıl çalıştıktan sonra, 1878 yılında mimar unvanını kazandı. Elies Rogent, Gaudí'nin unvanını imzalarken "Qui sap si hem donat el diploma a un boig o a un geni. El temps ens ho dirà." ("Bu diplomayı bir çatlağa mı yoksa dehaya mı verdik kim bilebilir? Zaman gösterecektir.") şeklinde not düşmüştür.

Kronolojik listeDüzenle

İsim Fotoğraf Dünya

Mirası

Konum İnşa tarihi Koordinatlar
Sagrada Familia   evet Barselona 1882–

[Tahmini tamamlanma tarihi 2026–2028]

41°24′13″K 2°10′28″D / 41.40361°K 2.17444°D / 41.40361; 2.17444 (Sagrada Familia)
El Capricho   Comillas (Cantabria) 1883–1885 43°23′01″K 4°17′34″B / 43.3837°K 4.2927°B / 43.3837; -4.2927 (El Capricho)
Casa Vicens   evet Barselona 1883–1888 41°24′12.50″K 2°9′2.44″D / 41.403472°K 2.1506778°D / 41.403472; 2.1506778 (Casa Vicens)
Episcopal Palace of Astorga   Astorga (León) 1883–1913 42°27′28″K 6°03′21″B / 42.45778°K 6.05583°B / 42.45778; -6.05583 (Episcopal Palace of Astorga)
Güell Pavilions   Barselona 1884–1887 41°23′22.1382″K 2°07′9.9006″D / 41.389482833°K 2.119416833°D / 41.389482833; 2.119416833 (Güell Pavilions)
Palau Güell   evet Barselona 1885–1890 41°22′44″K 2°10′27″D / 41.37889°K 2.17417°D / 41.37889; 2.17417 (Palau Güell)
Teresian College   Barselona 1888–1889 41°23′59.76″K 2°7′58.27″D / 41.3999333°K 2.1328528°D / 41.3999333; 2.1328528 (Teresian College)
Casa Botines   León 1891– 42°35′54″K 5°34′14″B / 42.59833°K 5.57056°B / 42.59833; -5.57056 (Casa Botines)
Franciscan Missions in Tangier   Tangier 1892 (tamamlanmadı)
Bodegas Güell   Sitges 1895–1897
Casa Calvet   Barselona 1898–1900 41°23′27″K 2°10′23″D / 41.39083°K 2.17306°D / 41.39083; 2.17306 (Casa Calvet)
Bellesguard   Barselona 1900–1909 41°24′34″K 2°07′37″D / 41.40944°K 2.12694°D / 41.40944; 2.12694 (Bellesguard's Tower)
Park Güell   evet Barselona 1900–1914 41°24′49″K 2°09′10″D / 41.41361°K 2.15278°D / 41.41361; 2.15278 (Park Güell)
Artigas Gardens   La Pobla de Lillet 1905–1906
Casa Batlló   evet Barselona 1904–1906 41°23′30″K 2°09′54″D / 41.39167°K 2.165°D / 41.39167; 2.165 (Casa Batlló)
Casa Milà   evet Barselona 1906–1910 41°23′43″K 2°09′42″D / 41.39528°K 2.16167°D / 41.39528; 2.16167 (Casa Milà)
Church of Colònia Güell   evet Santa Coloma de Cervelló
(Barselona)
1908–1914 41°21′49″K 2°1′41″D / 41.36361°K 2.02806°D / 41.36361; 2.02806 (Church of Colònia Güell)
Hotel Attraction New York 1908 (tamamlanmadı)
Sagrada Família Schools   evet Barselona 1909 41°24′10.7″K 2°10′27.0″D / 41.402972°K 2.17417°D / 41.402972; 2.17417 (Sagrada Familia schools)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Biography at Gaudí and Barcelona Club, page 2". 24 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2005.