Fred Ward

Amerikalı oyuncu ve yapımcı (1942–2022)

Freddie Joe Ward (d. 30 Aralık 1942 – ö. 8 Mayıs 2022), Amerikalı aktör ve film yapımcısı.[1][2]

Fred Ward
Fred ward.png
Doğum Freddie Joe Ward
30 Aralık 1942(1942-12-30)
San Diego, Kaliforniya, ABD.
Ölüm 8 Mayıs 2022 (79 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD.
Eğitim HB Stüdyo
Meslek Oyuncu ve film yapımcısı
Etkin yıllar 1973–2015
Tanınma nedeni Tremors (Yeraltı Canavarı)
Evlilik
Carla Evonne Stewart
(e. 1965; b. 1966)

Silvia Ward
(boşanma)
Marie-France Ward
(e. 1995; ö. 2022)
Çocuk(lar) 1

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Ward, 30 Aralık 1942'de San Diego, Kaliforniya'da doğdu.[3] HB Stüdyo'da oyunculuk eğitimi gördü.[4][5] Oyunculuk kariyeri öncesinde aşçı, boksör ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak çalıştı.[6] 1973'te başladığı oyunculuk kariyerini 2015 yılına kadar sürdürdü.[7] Şöhretini 1990'lı yıllarda oldukça ses getiren Tremors (Yeraltı Canavarı) adlı korku-aksiyon tarzındaki film serisiyle elde etti.[8] Yer aldığı diğer bazı yapımlar arasında; Escape from Alcatraz (Alcatraz'dan Kaçış), Southern Comfort, The Right Stuff, Remo Williams: The Adventure Begins, Henry & June, The Player, Swing Shift ve Short Cuts sayılabilir.[9]

Özel yaşamı ve ölümüDüzenle

Üç evliliğinden bir çocuk sahibi olan[10][11] Ward, 8 Mayıs 2022'de Los Angeles, Kaliforniya'da doğal nedenlerden 79 yaşında öldü.[12]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1981: Southern Comfort
  • 1982: Timerider: The Adventure of Lyle Swann
  • 1983: The Right Stuff
  • 1983: Uncommon Valor
  • 1984: Swing Shift
  • 1985: UFOria
  • 1985: Remo Williams: The Adventure Begins
  • 1988: Big Business
  • 1988: Off Limits
  • 1988: The Prince of Pennsylvania
  • 1990: Tremors
  • 1990: Henry & June
  • 1990: Miami Blues
  • 1992: Equinox
  • 1992: The Player
  • 1992: Thunderheart
  • 1993: Short Cuts
  • 1993: Luck, Trust & Ketchup: Robert Altman in Carver Country
  • 1993: Two Small Bodies
  • 1995: The Blue Villa
  • 1996: Chain Reaction
  • 1998: Dangerous Beauty
  • 1999: The Vivero Letter
  • 2000: Red Team
  • 2000: The Chaos Factor
  • 2001: Summer Catch
  • 2002: Birdseye
  • 2009: The Wild Stallion

TelevizyonDüzenle

  • 1986: Florida Straits
  • 1991: Cast a Deadly Spell
  • 1997: ...First Do No Harm
  • 2000: Great Books: The Right Stuff
  • 2001: Wild Iris
  • 2002: Georgetown
  • 2004: The Last Ride
  • 2018: Tremors

Video filmlerDüzenle

  • 1996: Tremors II: Aftershocks
  • 1998: The Making of 'Tremors'
  • 2001: Full Disclosure
  • 2003: Realizing 'The Right Stuff'

KaynaklarDüzenle

  1. ^ "Fred Ward, star of 'The Right Stuff,' 'Tremors,' dies at 79". Today.com. 13 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2022. 
  2. ^ Kreps, Daniel. "Fred Ward, Versatile Character Actor in 'Tremors' and 'The Right Stuff,' Dead at 79". Rolling Stone. 13 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2022. 
  3. ^ "Worcester Telegram & Gazette Archives". 11 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2022. 
  4. ^ Mitchell, Sean (15 Nisan 1990). "Exploring the Dark Side-as a Producer Actor Fred Ward's tenacity brings the comically sordid world of 'Miami Blues' to the screen". [ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ Wuntch, Philip. "dallasnews.com – Archives". 31 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2022. 
  6. ^ "Fred Ward". TV Guide. 23 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2015. 
  7. ^ Mathews, Jack (18 Ekim 1985). "Will The Adventure Go on For Remo Williams?". The Los Angeles Times. 30 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2010. 
  8. ^ "Remo Williams Domestic Grosses". Box Office Mojo. 23 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2022. 
  9. ^ J. O'Connor, John (10 Eylül 1991). "Review/Television; A Detective and Sci-Fi In Los Angeles Magic". The New York Times. 10 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2022. 
  10. ^ "'Tremors' Star Fred Ward -- Second Marriage Shot to Hell". 13 Ağustos 2013. 13 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2022. 
  11. ^ ""2 Guns" Star Fred Ward NOT Getting Divorced – Never Mind...We Worked it Out". 13 Kasım 2013. 11 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2015. 
  12. ^ Ulaby, Neda (13 Mayıs 2022). "Fred Ward, the star of Tremors, The Right Stuff, dead at 79". NPR. 14 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle