Faruk Tınaz

Faruk Tınaz (d. 6 Haziran 1956) Türk müzisyen.

Faruk Tınaz
Doğum 6 Haziran 1956 (1956-06-06) (63 yaşında)
Adana
Meslek Müzisyen

HayatıDüzenle

Sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak Adana'da doğdu. Annesi mevlüthandır. Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer'den müzik dersi aldı.1980 yılında TRT'nin Radyo Özel Eğlence sınavını kazanarak TRT'de çalışmaya başladı.[1] Ankara'da başladığı sahne hayatına istanbul'da devam etti.[2] 1973'te Kamil Sönmez ve Osman Yağmurdereli ile Şişli'de tek odalı bir evde yaşamaya başladı [3]. Daha sonra aralarına Asım Ekren katıldı.[4] 2010 yılında Yeniköy'deki villasında darp edilmesiyle adı duyuldu.[5]

DiskografiDüzenle

  • Göz Göze - 1988
  • Şansım Açıldı - 1989
  • Ömrümü Çalan Yıllar -1991
  • Kal Benimle - 1994
  • Kalbimin Kadını - 1998
  • Dinlenesi Şarkılar -2007
  • Yunus Gibi - 2012

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle