Evelyn Venable

Amerikalı oyuncu

Evelyn Venable (18 Ekim 1913 – 15 Kasım 1993), Amerikalı oyuncu. 1930'larda ve 1940'larda başrol olarak yer aldığı birçok filmin yanında, Walt Disney'in Pinocchio filminde oynadığı "Mavi peri" rolüyle ve güzel sesiyle tanınır.

Evelyn Venable
Fredric March-Evelyn Venable in Death Takes a Holiday trailer.jpg
Doğum 18 Ekim 1913(1913-10-18)
Cincinnati, Ohio, ABD
Ölüm 15 Kasım 1993 (80 yaşında)
Coeur d'Alene, Idaho, ABD
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1933–1943
Evlilik Hal Mohr (1934–1974) (Mohr'un ölümüyle)

Filmlerdeki işleri nedeniyle, Venable'ın Hollywood Walk of Fame'de 1500 Vine Sokağı'nda biir yıldızı vardır.[1]

Seçilmiş filmografisiDüzenle

  • Get It (1943)
  • He Hired the Boss (1940)
  • Lucky Cisco Kid (1940)
  • Pinocchio (1940)
  • The Headleys at Home (1939)
  • Heritage of the Desert (1938)
  • Hollywood Stadium Mystery (1938)
  • Female Fugitive (1938)
  • The Frontiersman (1938)
  • My Old Kentucky Home (1937)
  • Racketeers in Exile (1937)
  • North of Nome (1937)
  • Happy-Go-Lucky (1936)
  • Star for a Night (1935)
  • Alice Adams (1935)
  • The Little Colonel (1935)
  • The County Chairman (1935)
  • Streamline Express (1935)
  • Harmony Lane (1935)
  • Vagabond Lady (1934)
  • Mrs. Wiggs of the Cabbage Patch (1934)
  • Death Takes a Holiday (1934)
  • Double Door (1934)
  • David Harum (1933)
  • Cradle Song (1933)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Venable, Evelyn. "Hollywood Walk of Fame Directory". 19 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2007. 

Dış bağlantılarDüzenle