Esra Dermancıoğlu

Türk dizi ve sinema oyuncusu

Esra Dermancıoğlu ya da doğum adıyla Esra Altınay, (d. 7 Aralık 1968, İstanbul) Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Esra Dermancıoğlu
DoğumEsra Altınay
7 Aralık 1968 (55 yaşında)
Fenerbahçe, Kadıköy, İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2008-günümüz
Boy1,69 m (5 ft 7 in)
Kilo76 kilogram
EvlilikMehmet Dermancıoğlu
(e. ?; b. 2010)
Çocuk(lar)1
AkrabaZeynel Abidin Cümbüş (dedesi)

Hayatı ve kariyeri değiştir

Zeynel Abidin Cümbüş'ün torunudur.[1] Ana eğitimini Pierre Loti Lisesinde tamamlayan Dermancıoğlu, daha sonra Franklin College İsviçre'de Sanat Tarihi üzerine eğitimini sürdürmüştür. Çiğdem Simavi ile küratörlük yapmıştır. Dermancıoğlu, Şahika Tekand'ın eğitim verdiği Stüdyo Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi ve Derya Alabora'nın konservatuvarında ses dersleri almıştır. Ayrıca yurt dışında da çeşitli dersler almıştır. Oyunculuk kariyerine ise ilk olarak, bir arkadaşının doğum gününde Gülse Birsel'in teklifi ile başlayan Dermancıoğlu, Avrupa Yakası isimli Türk televizyon dizisinin 6. sezonunun 139. bölümünde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2010 yılında ise çekimleri yalnızca bir gün süren Moral Bozukluğu ve 31 isimli filmde rol almıştır. Ayrıca çeşitli televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak rol alan Dermancıoğlu, Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli televizyon dizisinde Mukaddes rolü ile kameraların karşısına geçmiş ve tanınır olmuştur.[2] Kadın İşi: Banka Soygunu isimli sinema filminde Dürdane rolünü canlandırmıştır.

Özel hayatı değiştir

3 kez evlenip boşanan Dermancıoğlu'nun,[3] son eşi Mehmet Dermancıoğlu'ndan oyuncu olmasını istemediği için boşandığı iddia edilse de boşanma sebebinin bu olmadığını belirtmiştir.[4] Dermancıoğlu'nun bu evliliğinden 2003 doğumlu Refia adında bir kızı bulunmaktadır.[2][5][6]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2008 Sen Harikasın Konuk oyuncu atv
Avrupa Yakası
2010-2012 Fatmagül'ün Suçu Ne? Mukaddes Ketenci Yardımcı oyuncu Kanal D
2012 Küçük Hesaplar Konuk oyuncu Star TV
2013 Galip Derviş Falcı Şükriye Kanal D
2013-2014 Doksanlar Şükran Tuncay Başrol oyuncusu atv
2014 Ulan İstanbul Aytop Konuk oyuncu Kanal D
Sil Baştan Yelda Yeşilyurt Başrol oyuncusu Star TV
2015 Serçe Sarayı Süla
2015-2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem Cennet Hatun Yardımcı oyuncu
2016-2018 Kırgın Çiçekler Zehra Celen atv
2018 Şahin Tepesi Ceylan Başrol oyuncusu
2019-2021 Bir Zamanlar Çukurova Behice Hekimoğlu
2021-2022 Kaderimin Oyunu Zahide Demirhan Star TV
2022-2023 Bir Küçük Gün Işığı Ümran Ayaz[7] atv
2023-günümüz Hudutsuz Sevda Asiye Leto / Kayatan FOX/NOW
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2010 Moral Bozukluğu ve 31 Seksi komşu Başrol oyuncusu
2014 Kadın İşi: Banka Soygunu Dürdane
2015 Hayalet Dayı Samet
Merdiven Baba Süheyla
2017 Ayla Sebahat Dilbirliği Yardımcı oyuncu

Ödüller değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ GÜVEN, Yazı: Zeynep. "40'INDAN SONRA KAFAYI YEMİŞ". www.hurriyet.com.tr. 6 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2022. 
  2. ^ a b "Esra Demrancıoğlu". sabah. 27 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2014. 
  3. ^ "Evliliği hakkında". 21 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ ""Mezarlık manzaralı evde yaşıyorum iyi geliyor"". www.karar.com/. 9 Ağustos 2015. 6 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2022. 
  5. ^ "Haberler: İşte Esra Dermancıoğlu ve 18 yaşındaki kızı... 'Bu güzeli biz yaptık'". Milliyet. 21 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2023. 
  6. ^ "Yıllar önce mutlu bir evliliği vardı: 19 yaşında olduğuna göre, bebekliğini paylaşabilirim". www.hurriyet.com.tr. 14 Eylül 2022. 21 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2023. 
  7. ^ "Bir Küçük Günışığı dizisine flaş transferler". Birsen Altuntaş. 28 Haziran 2022. 28 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar değiştir