Ozan Ayhan

Türk oyuncu
(Erol Ozan Ayhan sayfasından yönlendirildi)

Erol Ozan Ayhan (d. 1 Ocak 1981), Türk oyuncudur.

Ozan Ayhan
Doğum Erol Ozan Ayhan
1 Ocak 1981 (1981-01-01) (40 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1999-günümüz

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rol Notlar
2009 Kurtlar Vadisi Gladio Doktor
2010 Ada: Zombilerin Düğünü Murat
2016 Yok Artık 2 Furkan
2019 Cinayet Süsü Uygar Ten
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2008 Mordkommission Istanbul Birol Baslam
2016-17 Vatanım Sensin Yüzbaşı Yannis
2018 Jack Ryan Baran 6. bölüm
2018-19 Jet Sosyete Mehmet Baygın 22.-24. ve 27. bölümler
2020 Menajerimi Ara Nejat
2021 Yalancı Yavuz

ÖdülleriDüzenle

Yıl Ödül Kategori Yapım Sonuç Kaynak
2017 Afife Tiyatro Ödülü Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu Gülünç Karanlık Kazandı [1]
2018 Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülü Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu (Tiyatro - Drama) Yuva Adaylık [2]
2018 Afife Tiyatro Ödülü Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu Yuva Adaylık [3]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 
  2. ^ "23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri sahiplerini buldu". T24. 9 Mayıs 2018. 9 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle