Ana menüyü aç

Erin Moran (18 Ekim 1960 - 22 Nisan 2017) Amerikalı ünlü bir aktristir.[1] Daha çok Tv yapımlarında rol almıştır. Tv dizisi Joanie Cunningham karakterini canlandırdığı Happy Days ile bilinir.[2]

Erin Moran
Erin Moran.JPG
Doğum Erin Marie Moran
18 Ekim 1960(1960-10-18)
Burbank, Kaliforniya, ABD.
Ölüm 22 Nisan 2017 (56 yaşında)
Corydon, Indiana, ABD.
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1966–2017

Burbank, Kaliforniya'da 18 Ekim 1960'ta doğan Erin Moran 22 Nisan 2017'de 56 yaşında Corydon, Indiana'da ölmüştür.[3]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1968 : How Sweet It Is! : Little Girl
  • 1968 : Daktari (Tv dizisi) : Jenny Jones
  • 1969 : 80 Steps to Jonah : Kim
  • 1970 : Watermelon Man : Janice Gerber
  • 1970 : My Three Sons (TV): Victoria
  • 1971 : Gunsmoke (TV) : Jenny
  • 1972 : The Don Rickles Show (Tv dizisi) : Janie Robinson
  • 1973 : Lisa, Bright and Dark (TV)
  • 1974-1984 : Happy Days (Tv dizisi) : Joanie Cunningham
  • 1975 : The Waltons (TV): Sally Ann Harper
  • 1977 : The Magic Pony (seslendirme)
  • 1978 : Greatest Heroes of the Bible (TV) : Tova
  • 1981 : Twirl (TV) : Bonnie Lee Jordan
  • 1981 : Galaxy of Terror : Alluma
  • 1983 : Hôtel (Hotel) (Tv dizisi) : Karen Donnelly

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Rossi, Rosemary (22 Nisan 2017). "Erin Moran, of 'Happy Days' and 'Joanie Loves Chachi', Dead at 56". MSN. United States: Microsoft. The Wrap. Erişim tarihi: 22 Nisan 2017. 
  2. ^ Sterling, Joe; Marco, Tony (22 Nisan 2017). "Erin Moran, 'Happy Days' actress, dead at 56". CNN. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Erişim tarihi: 23 Nisan 2017. 
  3. ^ "'Happy Days' Star Erin Moran Dead At 56". TMZ. 22 Nisan 2017. Erişim tarihi: 22 Nisan 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle