En çok hasılat yapan konser turneleri listesi

Vikimedya liste maddesi
U2'nun 360° Tour adlı turnesi tüm zamanların en çok hasılat yapan turnesidir.

Bu liste en çok hasılat yapan konser turnelerinin yer aldığı eksik bir listedir. Sadece güvenilir kaynaklarla desteklenen ve $100 milyon ve üzeri hasılat yapan turneler listeye eklenmiştir.

Birden fazla on yıla yayılan turneler sona erdikleri on yılda listelenmişlerdir.

Kalın yazılan turneler, sona erdiklerinde tüm zamanların en çok hasılat yapan turneleridir.

Tüm zamanların en çok hasılat yapan 10 turnesi (brüt)Düzenle

Sıra Gerçek hasılat Enflasyon
(2018 yılına göre hesaplanmış miktar)
Sanatçı Turne adı Yıl(lar) Gösteriler Katılım Ortalama
hasılat (milyon)
Ortalama
katılım
Kaynak(lar)
1 $736.421.584 $736.421.584 U2 U2 360° Tour 2009–11 110 7.272.046 6,7 66.110 [1]
2 $558.255.524 $558.255.524 The Rolling Stones A Bigger Bang Tour 2005–07 144 4.680.000 3,8 32.500 [1]
3 $441.121.000 $441.121.000 AC/DC Black Ice World Tour 2008–10 167 4.846.965 2,6 29.023 [2]
4 $407.713.266 $407.713.266 Madonna Sticky & Sweet Tour 2008–09 85 3.545.899 4,79 41.716 [3]
5 $389,047,636 $389.047.636 U2 Vertigo Tour 2005–06 131 4.619.021 2,96 35.259 [4]
6 $377.368.148 $377.368.148 Roger Waters The Wall 2010–13 192/217 3.056.048 1,96 16.700 [5]
7 $358.825.665 $358.825.665 The Police The Police Reunion Tour 2007–08 156 3.300.912 2,3 21.160 [6]
8 $320.000.000 $320.000.000 The Rolling Stones Voodoo Lounge Tour 1994–95 124 6.336.776 2,6 51.103 [7]
9 $311.000.000 $311.000.000 The Rolling Stones Licks Tour 2002–03 115 3.470.945 2,6 30.182 [8]
10 $305.158.363 $305.158.363 Madonna The MDNA Tour 2012 88 2.212.345 3,47 25.140 [8]

Turneler (2011-günümüz)Düzenle

 
Lady Gaga'nın The Monster Ball Tour adlı turnesi yeni çıkış yapan bir sanatçının en çok hasılat yapan turnesidir.[9]
Sıra Gerçek hasılat Enflasyon
(2018 yılına göre hesaplanmış miktar)
Sanatçı Turne adı Yıl(lar) Gösteriler Katılım Ortalama
hasılat (milyon)
Ortalama
katılım
Kaynak(lar)
1 $736.421.584 $736.421.584 U2 U2 360° Tour 2009–11 110 7.272.046 6,7 66.110 [1]
2 $377.368.148 $377.368.148 Roger Waters The Wall 2010–13 192/217 3.056.048 1,96 16.700 [5]
3 $305.158.363 $305.158.363 Madonna The MDNA Tour 2012 88 2.212.345 3,47 25.140 [8]
4 $251.112.882 $251.112.882 Eagles Long Road Out Of Eden Tour 2008–11 155 2.001.773 1,6 12.915 [2]
5 $227.400.000 $227.400.000 Lady Gaga The Monster Ball Tour 2009–11 201 2.500.000 1,13 12.438 [10]
6 $185.175.360 $185.175.360 Take That Progress Live 2011 35 1.806.473 5,3 51.613 [11]
7 $181.100.000 $181.100.000 Lady Gaga Born This Way Ball 2012–13 98 1.761.069 2,0 19.334 [12][13]
8 $147.188.828 $147.188.828 Coldplay Mylo Xyloto Tour 2011–12 67 1.811.787 2,1 27.041 [14]
9 $142.977.988 $142.977.988 Bon Jovi Bon Jovi Live 2011 59 1.519.598 2,5 26.659 [15]
10 $123.101.131 $123.101.131 Taylor Swift Speak Now World Tour 2011–12 110 1.650.083 1,12 15.000 [16]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c Pietrolungo, Silvio (2007-04-09). "Rolling Stones Tour Grosses More Than Half A Billion". Billboard (Nielsen Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/1048656/rolling-stones-tour-grosses-more-than-half-a-billion. Erişim tarihi: 2009-11-17. 
  2. ^ a b Total gross of the world tours of 2008, 09 and 10 as per Pollstar.
  3. ^ Pietrolungo, Silvio (September 2, 2009). "Madonna Closes Tour In Tel Aviv; Second Highest Grossing Trek Of All Time". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 28 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-09-01. 
  4. ^ Cossar, Neil (March 28, 2009). "This Day in Music - March 28th". Yahoo! Music. 16 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-11-17. 
  5. ^ a b "Roger Waters The Wall Smashes Attendance Records In South America". Live Nation/CBS8. April 27, 2012. http://www.cbs8.com/story/17792858/roger-waters-the-wall-smashes-attendance-records-in-south-america. Erişim tarihi: 2012-05-01. 
  6. ^ "Reggatta De Banc - Blockbuster Police Tour 'Played Out Perfectly'..." Billboard. August 20, 2008. 23 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-11-18. 
  7. ^ "Update: Stones Roll By U2 For Top Grossing Tour Ever". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-05-04. 
  8. ^ a b c Waddell, Ray (2013-01-24). "Madonna's 'MDNA' Tour Makes Billboard Boxscore's All-Time Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/touring/madonna-s-mdna-tour-makes-boxscore-s-all-1008115942.story. Erişim tarihi: 2013-01-24. 
  9. ^ Waddell, Ray (2011-05-05). "Lady Gaga's Monster Ball Tour Breaks Record for Debut Arena Headlining Artist". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/photos/live/471708/lady-gagas-monster-ball-tour-breaks-record-for-debut-headlining-artist. Erişim tarihi: 2013-03-19. 
  10. ^ Waddell, Ray (2011-05-05). "Lady Gaga's Monster Ball Tour Breaks Record for Debut Headlining Artist". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/photos/live/471708/lady-gagas-monster-ball-tour-breaks-record-for-debut-headlining-artist. Erişim tarihi: 2011-05-06. 
  11. ^ Total gross for Take That Live tour:
  12. ^ "2012 Pollstar Year End Top 50 Worldwide Tours". Pollstar. 2012-12-28. http://www.pollstarpro.com/files/011413top50.pdf. Erişim tarihi: 2012-12-28. 
  13. ^ "2013 Pollstar Year End Top 50 Worldwide Tours" (PDF). Pollstar. 2012-12-28. 8 Aralık 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-07-16. 
  14. ^ "Top 25 Tours of 2012-The Best of 2012: The Year in Music". Billboard (Prometheus Global Media). 2012-12-14. http://www.billboard.com/articles/news/1481408/top-25-tours-of-2012. Erişim tarihi: 2012-12-14. 
  15. ^ Total gross for Bon Jovi Live
  16. ^ Total gross for the Speak Now World Tour: