Elizabeth Lail

Aktris

Elizabeth Dean Lail (d. 25 Mart 1992) Amerikan oyuncu. Netflix'te yayınlanan You isimli dizideki Guinevere Beck karakteri ile tanınmıştır.

Elizabeth Lail
Elizabeth Lail on the sets of Once Upon A Time.jpg
Doğum Elizabeth Dean Lail
25 Mart 1992 (1992-03-25) (30 yaşında)
Williamson County, Teksas, Teksas, ABD
Mezun olduğu okul(lar) Kuzey Karolina Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz

HayatıDüzenle

Elizabeth Lail, Kay Lurene (Surratt) ve Dean Franklin Lail çiftinin ikinci kızları olarak ABD'nin Williamson County, Teksas eyaletinde dünyaya gelmiştir. Kendisinden büyük bir kız kardeşi vardır.[1] Asheboro, Kuzey Karolina'da büyüyen Lail, 2010 yılında Asheboro Lisesi'nden mezun olmuştur. Ardından Kuzey Karolina Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren Amerikalı oyuncu, buradan da 2014 yılında mezun olmayı başarmıştır.[2]

FilmografiDüzenle

Televizyon ve film rolleri
Yıl Proje Rol Notlar
2011 Model Airplane Anna Kısa film; Elizabeth Dean Lail olarak
2014 Without Emily Kısa film; Elizabeth Dean Lail olarak
2014 Once Upon a Time Anna 10 bölüm
2016 Dead of Summer Amy Hughes Başrol
2017 The Blacklist Natalie Luca Bölüm: "Natalie Luca"
2018 The Good Fight Emily Chapin Bölüm: "Day 478"
2018 Unintended Lea Film[3]
2018–2019 You Guinevere Beck Başrol (sezon 1); konuk oyuncu (sezon 2); 12 bölüm
2019 Countdown Quinn Harris Film

Ödüller ve adaylıklarDüzenle

Yıl Ödül Kategori Aday olan proje Sonuç Ref.
2019 Saturn Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu You Adaylık [4]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Elizabeth Dean Lail Instagram'da: "Sisters @kathlail". 14 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  2. ^ UNSA (1 Temmuz 2014). "Elizabeth Lail" (İngilizce). 17 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2019. 
  3. ^ "Unintended (film): Trailer". 9 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2019. 
  4. ^ "'Avengers: Endgame', 'Game of Thrones' Lead the 2019 Saturn Awards Nominations" (İngilizce). Collider. 10 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle