Ecem Özkaya

Türk oyuncu

Ecem Nur Özkaya (d. 25 Haziran 1988, İstanbul), Türk oyuncu. Kanlı Komedya isimli oyundaki çalışmaları ile 23. Sadri Alışık Ödülleri‘nde Tiyatro alanında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. [1][2]

Ecem Özkaya
Doğum Ecem Nur Özkaya
25 Haziran 1988 (1988-06-25) (34 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2007-günümüz
Boy 1,74 m (5 ft 8 12 in)
Evlilik
Mustafa Üstündağ
(e. 2010; b. 2020)
Çocuk(lar) Ahmet Kaan Üstündağ

Ecem Nur Özkaya, Maltepe Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümünde eğitim almıştır.

2012-2015 yılları arasında TRT 1'de ve FOX'ta yayımlanan Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde Biricik karakterini canlandırmıştır. Daha sonra 2016-2017 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Hayat Şarkısı isimli dizide Melek karakterini canlandırmıştır. [3]

Ayrıca, Kartallar Yüksek Uçar (2007), Havalimanı/İyi Uçuşlar (2008), Cümbür Cemaat Aile (2010), İffet dizilerinde ve Sizi Seviyorum isimli sinema filminde oynamıştır.[4][5]

Baba tarafından Kırgız, anne tarafından ise Çerkes kökenlidir.[6]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2007 Kartallar Yüksek Uçar Seval
2008 Havalimanı/İyi Uçuşlar İdil
2009 Elveda Rumeli Küçük Zarife
2010 Cümbür Cemaat Aile Zeynep
2011-2012 İffet Nil
2012-2015 Zengin Kız Fakir Oğlan Biricik Yılmaz
2016-2017 Hayat Şarkısı Melek Çamoğlu
2018 Can Kırıkları Aysel Karadağ
2020-günümüz Gönül Dağı Zahide Kaya
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Sizi Seviyorum Eda
2016 5 Dakkada Değişir Bütün İşler Ceyda
2019 Kim Daha Mutlu Aylin

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Sadri Alisik Theatre and Cinema Awards (2018)". imdb. 11 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2021. 
  2. ^ "Sadri Alışık Ödülleri (2018) Adaylar ve Kazananlar". sadrialisikodulleri.com. 11 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2021. 
  3. ^ "Ecem Özkaya 'Hayat Şarkısı'nı anlattı". hurriyet.com.tr. 22 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2021. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2015. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2015. 
  6. ^ https://www.elele.com.tr/magazin/roportajlar/mustafa-ustundag 19 Nisan 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (mustafa üstündağ eşi hakkında konuşuyor, "Babada Kırgızlık var, annesi Çerkez. Şahane bir karışım")

Dış bağlantılarDüzenle