Drea de Matteo

Andrea Donna de Matteo (d. 19 Ocak 1972; Queens, New York); Amerikalı oyuncudur.

Drea de Matteo
Drea de Matteo 2.jpg
Drea de Matteo, Ocak 2005'te
Doğum Andrea Donna de Matteo
19 Ocak 1972 (1972-01-19) (49 yaşında)
Queens, New York, ABD
Eğitim Loyola Yüksek Okulu, Tisch Sanat Okulu
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1996-günümüz
Partner(ler) Shooter Jennings (2001-?)
Michael Devin (?-günümüz)
Çocuk(lar) 2 çocuğu vardır.
Ödüller En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Emmy Ödülü The Sopranos dizisi ile (2004)

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 2000: Sleepwalk
  • 2001: Swordfish
  • 2001: 'R Xmas
  • 2003: Prey for Rock & Roll
  • 2004: Hollywood Trash & Tinsel
  • 2005: Assault on Precinct 13
  • 2007: Broken English
  • 2009: Once More with Feeling
  • 2013: Free Ride
  • 2015: Dark Places
  • 2017: Don't Sleep
  • 2018: L.A.: A Queer History
  • 2018: Wasted Talent
  • The Latin from Manhattan

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1999: The Sopranos
  • 2004: Joey
  • 2007: Aperture
  • 2008: Sons Of Anarchy
  • 2014: The Muthaship
  • 2014: Intercoarse with Kurt Sutter
  • 2014: Entertainment Minute
  • 2016: Shades of Blue
  • 2016: Street Level: Behind the Scenes Featurrette

Televizyon filmleriDüzenle

  • 2013: Whisper of Fear

Dış bağlantılarDüzenle