Diego Dionisio Luna Alexander (İspanyolca: [ˈdjeɣo ˈluna aleɣˈsandeɾ] ; 29 Aralık 1979 doğumlu) Meksikalı aktör, yönetmen ve yapımcıdır. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi ve Disney+ dizisi Andor'daki Cassian Andor rolüyle tanınıyor ve bu rolüyle En İyi Erkek Oyuncu - Televizyon Dizisi Drama dalında Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi.

Diego Luna
Luna at the 2017 Berlinale
DoğumDiego Dionisio Luna Alexander
29 Aralık 1979 (44 yaşında)[1]
Toluca, Mexico
Meslek
  • Actor
  • director
  • producer
Etkin yıllar1987–present
Evlilik
Camila Sodi
(e. 2008; b. 2013)
Çocuk(lar)2

Filmografi

değiştir
 
2018 yılında Luna
Year Title Role Notes Ref.
1994 Ámbar Muni Frahabarana
1995 Morena Dos
A Trickle of Blood León
1997 The Comet [es] Victor
1999 A Sweet Scent of Death Ramón
2000 Before Night Falls Carlos
Todo el Poder Esteban
2001 Y tu mamá también Tenoch Iturbide
2002 Frida Alejandro Gonzalez Arias
Vampires: Los Muertos Sancho
The Bronze Screen: 100 Years of the Latino Image in Hollywood Himself
2003 Nicotina Lolo
Carambola El Perro
Soldiers of Salamina Gastón
Open Range Button
2004 Dirty Dancing: Havana Nights Javier Suarez
The Terminal Enrique Cruz
Criminal Rodrigo
2006 Only God Knows Damián Executive producer
Drama/Mex [es] Yok Executive producer
Un mundo maravilloso Reportero en Estocolmo
Fade to Black Tommaso Moreno
2007 Mister Lonely Michael Jackson
Déficit Yok Producer
Cochochi Yok Executive producer
El búfalo de la noche Manuel Co-producer
J.C. Chávez [es] Himself Documentary; director and producer
2008 Just Walking Gabriel Executive producer
Voy a explotar Yok Executive producer
Milk Jack Lira
Rudo y Cursi Beto
2009 Sin nombre Yok Executive producer
2010 Abel Yok Director and producer
2011 Na Nai'a: Legend of the Dolphins Himself (narrator) Documentary
Miss Bala Yok Executive producer
2012 Contraband Gonzalo
Casa de Mi Padre Raul [2]
Made in Mexico Himself Documentary
2013 Paraíso Yok Executive producer
Elysium Julio
2014 César Chávez Yok Director and producer [3]
Hayat Kitabı Manolo Sanchez (voice)
2015 Seçilmişler Yok Executive producer
2016 Mr. Pig Yok Director and producer
Tuz ve Ateş Yok Executive producer
Kan Bağı Jonah
The Bad Batch Jimmy
Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi Cassian Andor
2017 Çizgi Ötesi Ray
Crow: The Legend Moth (voice) Short film
2018 If Beale Street Could Talk Pedrocito
2019 Chicuarotes Yok Associate producer
Berlin, I Love You Drag Queen
New York'ta Yağmurlu Bir Gün Francisco Vega
2020 Wander Darkly Matteo
2021 Trol Avcıları: Titanlar Yükseliyor Krel Tarron (voice)
2022 DC Süper Evciller Takımı Chip (voice)

Televizyon

değiştir

Müzik videoları

değiştir
Yıl Başlık Sanatçı rol
2011 " The One That Got Away " Katy Perry Sanatçı Erkek Arkadaşı [4]
2018 " El beso " Mon Laferte Adam

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "Information « Access Diego Luna". 11 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2019. 
  2. ^ "Will Ferrell's Spanish-Language Movie: ¿Qué?". New York. 14 Nisan 2011. 18 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2011.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  3. ^ "Participant Media Picks Up Diego Luna's Historical Drama 'Chavez' for North America". The Hollywood Reporter. 5 Haziran 2012. 2 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2012.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  4. ^ "Katy Perry, Diego Luna Break Up In 'One That Got Away' Tease". MTV. 4 Kasım 2011. 8 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2011.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)

Dış bağlantılar

değiştir