Didem Erol

Avustralyalı sinema oyuncusu (d. 1975)

Didem Erol veya Serah Henesey, diğer adıyla Dana Flynn[2] olarak bilinen (d. 1 Ekim 1975), Avustralya doğumlu Türk asıllı Amerikalı aktris, model ve TV sunucusudur.[3][4]

Didem Erol
Doğum1 Ekim 1975 (48 yaşında)[1]
Avustralya Sidney, New South Wales Avustralya
Diğer ad(lar)ıDana Flynn
Vatandaşlık Türkiye
 Avustralya
 ABD
MeslekAktris, sunucu, model
Etkin yıllar2000 – günümüz
EvlilikNathan Cowles (e. 2020-)
Çocuk(lar)1

Didem Erol, Sidney'de Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Uzun yıllar Avustralya'da yaşayıp daha sonra annesi ile birlikte Türkiye'ye döndü. Didem Erol 2008'den beri Los Angeles, Kaliforniya'da yaşamaktadır.[5] Kariyerine ABD'de devam eden Erol, 2017 tarihi itibarıyla adını Serah Henesey olarak değiştirdi.[5]

Medya spekülasyonlarının ortasında Didem Erol, Fransa'nın Cannes kentinde tanıştığı Quentin Tarantino ile çıktığı doğrulandı.[6][7] Erol'un Amerikan film yönetmeni Tarantino ile ilişkisi dört yıl sonra sona erdi.[8] Birden fazla vatandaşlığa sahiptir.[9]

Özel hayatı değiştir

Didem Erol 30 Aralık 2020 tarihinde Instagram hesabından inşaat işleri ve müzik prodüktörlüğü yapan Nathan Cowles ile ABD'de evlendiğini duyurdu.[10]

Ocak 2022 tarihinde Oscarlı oyuncu Hilary Swank'in Los Angeles'taki lüks malikânesini 10 milyon dolara satın aldıklarını belirten Didem Erol, ailesiyle birlikte burada yaşamaktadır.[11]

Didem Erol, 2022 yılının son günlerinde Ava Rose ismini verdikleri bir kız bebek dünyaya getirerek, 47 yaşında anne oldu.[12]

Filmografi değiştir

Yıl Yapım Rolü Notlar
2000 Canlı Hayat Jale TV Film
Femmes ou maîtresses (The Donor) Sanat öğrencisi Film
2001 Survival of the Prettiest Kendisi TV belgeseli
The Accidental Spy Mafya patronunun kız arkadaşı Film
2004 Omuz Omuza Olcay TV dizisi
2004–2008 Avrupa Yakası Victoria TV dizisi
2005 Balans ve Manevra Helen Film
Yine De Aşığım Aybige TV dizisi
Emret Komutanım Doktor TV dizisi
2006 The Contract Muhabir Film
Eksik Etek Miss Turkey Demet TV dizisi
Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu Caroline Film
Doktorlar TV dizisi
Arka Sokaklar Şarkıcı Feyza Işık TV dizisi
2007 Ç.Ö.T. (Çok Özel Tim) Tuğba Kalın TV dizisi
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Didem TV dizisi
Süper Ajan K9 Ajan K-9 Ayşe Kosovalı Film
Gazoz Ağacı Sevda TV dizisi
Gonca Karanfil Sevda TV dizisi
Doomsday Film
Avanak Kuzenler Film
2009 Double Identity Eva Film
Annihilation Earth Ellie TV Film
2010 Kukuriku: Kadın Krallığı Kodurgalı Film
2012 Acayip Hikâyeler TV dizisi (8 bölüm)
The Pod (Alien Hunger) Jenny Gibson Film
2022 The Surprise Visit Juliette Film

TV Showları değiştir

Belgeseller değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ "IMDB sayfası". 30 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2008. 
  2. ^ SERVİSİ, Neslihan KARA/MAGAZİN (18 Eylül 2003). "Didem Erol nasıl Dana Flynn oldu". www.hurriyet.com.tr. 15 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2024. 
  3. ^ "Skandallarıyla ünlü oldular - Sabah - HaberPlus - Yaşam - 18 Şubat 2013". 18 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2013. 
  4. ^ "Dana Flynn". www.modelmayhem.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2024. 
  5. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 16 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2024. 
  6. ^ "Archived copy". 18 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2013. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2020. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2020. 
  9. ^ "http://arsiv.sabah.com.tr/2008/03/30/pz/haber,BF4A19BE3F64437F83CFEAC0A561925D.html". 31 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2020.  |başlık= dış bağlantı (yardım)
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2024. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2024. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2024. 
  13. ^ IMDB 30 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sitesinde «Dana Flynn»

Dış bağlantılar değiştir