Diane Venora

Diane Venora (d. 10 Ağustos 1952), Amerikalı oyuncu.

Diane Venora
Doğum 10 Ağustos 1952 (1952-08-10) (67 yaşında)
East Hartford, Connecticut, ABD
Eğitim The Juilliard Yüksekokulu (1977)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1980-günümüz
Evlilik
Andrzej Bartkowiak (e. 1980–1989)

Venora Juilliard Yüksekokulu'nu 1977'de bitirip 1980'de oyunculuğa başladı. Başrolünü Albert Finney ile paylaştığı 1981 yapımı Wolfen isimli filmle tanındı. New York Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü olan En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Clint Eastwood imzalı 1988 yapımı Bird ile elde etti. Rol aldığı diğer bazı yapımlar arasında; The Cotton Club (1984), Heat (1995), Romeo ve Juliet (1996), The Jackal (1997), The Insider (1999) ve Hamlet (2000) sayılabilir.[1]

Kendisi East Hartford, Connecticut doğumlu olan oyuncu Venora, annesi Marie Brooks babası ise Robert P. Venoraolup toplamda 6 kardeştirler.[2][3]

FilmografiDüzenle

Yılı Başlık Rolü Notlar
1981 Wolfen Rebecca Neff
1982 A Midsummer Night's Dream (opera) Hippolyta
1983 Cook & Peary: The Race to the Pole Marie Fidele Hunt
1984 The Cotton Club Gloria Swanson
1985 A.D. (mini-seri) Corinna TV mini-series
1985 Terminal Choice Anna Lang
1986 F/X Ellen Keith
1987 Ironweed Margaret 'Peg' Phelan
1988 Bird Chan Parker New York Film Critics Circle Award for Best Supporting Actress
Creu de Sant Jordi for Best Foreign Actress
Los Angeles Film Critics Association Award for Best Actress (2nd)
Aday gösterildi - Golden Globe Award for Best Supporting Actress – Motion Picture
1994 Thunder Alley Roberta 'Bobbi' Turner 8 episodes
1994-1995 Chicago Hope Dr. Geri Infante 11 episodes
1995 Three Wishes Joyce
1995 Heat Justine Hanna Aday gösterildi - Chicago Film Critics Association Award for Best Supporting Actress
1996 The Substitute Jane Hetzko
1996 Surviving Picasso Jacqueline
1996 Romeo ve Juliet Gloria Capulet
1997 The Jackal Major Valentina Koslova Aday gösterildi - Blockbuster Entertainment Award for Best Supporting Actress - Suspense
1999 True Crime Barbara Everett
1999 The 13th Warrior Queen Weilew
1999 The Joyriders Celeste
1999 The Young Girl and the Monsoon Giovanna
1999 The Insider Liane Wigand
2000 Hamlet Gertrude
2000 Looking for an Echo Joanne Delgado
2001 Megiddo: The Omega Code 2 Gabriella Francini
2002 Heartbreak Hospital Sunday Tyler/Andrea Harmon
2004 Stateside Mrs. Hengen
2004 Breaking Dawn Mother
2005 Self Medicated Louise Eriksen Phoenix Film Festival for Best Ensemble
2008 Stiletto Sylvia Vadalos
2009 Follow the Prophet Red
2009 The Ministers Gina Santana
2010 All Good Things Janice Rizzo

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Lang, Steven (8 Aralık 1997). "Second Act: Having Once Left Acting to Care for Her Daughter, Diane Venora Takes a Run at Stardom in The Jackal". People. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2016. 
  2. ^ "Diane Venora Biography (1952-)". FilmReference.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2016. 
  3. ^ "Venora. Robert P. Venora, Sr". Hartford Courant. 23 Şubat 1997. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle