Dave East

David Brewster, Jr. (d. 3 Haziran 1988), sahne adı ile Dave East, Amerikalı rapçi.[1] Harlem, New York'ta dünyaya gelen East, 2010'lu yıllarda piyasaya çıkardığı mixtape'lerle dikkat çekti. 2014 yazında Nas'ın sahibi olduğu Mass Appeal Records plak şirketine katıldı.[2] 2016'da XXL dergisinin gelecek vadeden rapçilere yer verdiği Freshman Class listesinde yer aldı.[3] Eylül 2016'da Def Jam Recordings ile anlaştığını açıkladı.[4] 18 Ağustos 2017'de Def Jam etiketiyle yayınladığı ilk projesi Paranoia: A True Story, Billboard 200 listesinde dokuz numaraya yükseldi.[5]

Dave East
Genel bilgiler
Doğum adı David Brewster, Jr.
Doğum 3 Haziran 1988 (1988-06-03) (32 yaşında)
New York, ABD
Tarzlar Hip hop
Meslekler Rapçi
Etkin yıllar 2010–günümüz
Müzik şirketi Mass Appeal, Def Jam
İlişkili hareketler Nas, Fabolous, Nipsey Hussle, Trey Songz, Kur

DiskografiDüzenle

Mixtape
  • Change of Plans (2010)
  • Insomnia (2011)
  • American Greed (2011)
  • Don't Sleep (2011)
  • No Regrets (2012)
  • Gemini (2013)
  • Black Rose (2014)
  • Straight Outta Harlem (2014)
  • Hate Me Now (2015)
  • Kairi Chanel (2016)
  • Karma (2017)
EP
  • Born Broke Die Rich (2016)
  • Paranoia: A True Story (2017)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Dave East". HotNewHipHop. 28 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2017. 
  2. ^ "Dave East Details Signing With Nas & Mass Appeal". HipHopDX. 22 Ekim 2015. 29 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2016. 
  3. ^ "2016 XXL Freshman Class Cover". XXL. 13 Haziran 2016. 13 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2016. 
  4. ^ "Stream Dave East's Debut Album "Kairi Chanel"". HotNewHipHop. 29 Eylül 2016. 7 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2016. 
  5. ^ "Brand New Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Science Fiction'". Billboard. 27 Ağustos 2017. 28 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2017.