Darude

Ville Virtanen (d. 17 Temmuz 1975), Finlandiyalı dans müzisyeni ve DJ. 2000 yılında enstrümantal dans parçası Sandstorm ile çıkış yapmıştır. Müzisyenliği dışında diskotek ve radyolarda Dj'lik yapmıştır.

Darude
Darude 2014'te
Genel bilgiler
Doğum adı Toni-Ville Henrik Virtanen
Doğum 17 Temmuz Temmuz 1975 (1975-07-17) (45 yaşında)
Finlandiya Eura, Finlandiya
Tarzlar
Çalgılar Klavye, gitar, FL Studio, piano, saz, kopuz
Etkin yıllar 1997–günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketler JS16
Resmî site darude.com

Diskografi (seçme)Düzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • 2000 - Before the Storm
  • 2003 - Rush
  • 2007 - Label This!
  • 2015 - Moments

ŞarkılarDüzenle

  • 2000 - Sandstorm
  • 2000 - Feel the Beat

Dış bağlantılarDüzenle

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Saara Aalto
"Monsters"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya
2019
Sonra gelen:
Aksel
"Looking Back"