Darren McGavin

Darren McGavin (7 Mayıs 1922, Spokane, Washington- 25 Şubat 2006, Los Angeles, Kaliforniya[4]), Amerikalı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.[5][6]

Darren McGavin
Darren McGavin - 1950 photo.jpg
McGavin in 1950
Doğum William Lyle Richardson
07 Mayıs 1922(1922-05-07)
Spokane, Washington, ABD.
Ölüm 25 Şubat 2006 (83 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD.[1]
Defin yeri Hollywood Forever Mezarlığı
Eğitim Pasifik Üniversitesi[2]
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1940-1999
Siyasi parti Amerika Birleşik Devletleri Demokratik Partisi[3]
Evlilik
Anita Williams
(e. 1942; b. 1943)

Melanie York
(e. 1944; b. 1969)

Kathie Browne
(e. 1969; ö. 2003)
Çocuk(lar) 4

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1955: The Mann with the Golden Arm
  • 1955: The Court-Martial of Billy Mitchell
  • 1955: Summertime
  • 1958-1959: Mike Hammer
  • 1959-1961: Riverboat
  • 1964: Bullet for a Badman
  • 1965: The Great Sioux Massacre
  • 1968: Mission Mars
  • 1968-1969: The Outsider
  • 1970: Berlin Affair
  • 1972: Something Evil
  • 1973: The Six Million Dollar Man
  • 1974-1975: Kolchak: The Night Stalker
  • 1976: Law and Order
  • 1977: Airport ’77
  • 1978: Zero to Sixty
  • 1980: The Marsian Chronicles
  • 1980: Hangar 18
  • 1981: Magnum
  • 1983: A Christmas Story
  • 1986: Raw Deal
  • 1987: From the hip
  • 1989: Around the World in 80 Days
  • 1990: By Dawn’s Early Light
  • 1990: Captain America
  • 1992: Happy Hell Night
  • 1995: Billy Madison[7][8]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Darren McGavin". Playbill. 9 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2016. 
  2. ^ HB Studio Alumni
  3. ^ Inman, Dave (1 Ekim 2000). "Darren McGavin, Burt Reynolds starred in NBC's 'Riverboat'". Florida Today. Cocoa, Florida. s. 3.   
  4. ^ King, Paul. "Darren McGavin Fine Actor Also Hard-Boiled Egghead". Vancouver Sun. Vancouver, British Columbia. s. 31. 
  5. ^ "Darren Mcgavin Biography (1922-)". FilmReference.com. 11 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ Risling, Greg (26 Şubat 2006). "Actor Darren McGavin Dies at 83". The Washington Post. Associated Press. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2016. 
  7. ^ May 7th Celebrates Darren McGavin's Birthday. Days to Remember. Retrieved February 22, 2020.
  8. ^ Benjamin, Scott (26 Şubat 2006). "Actor 'Night Stalker' McGavin Dies". CBS News. 29 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle