Danimarka asıllı Amerikalılar listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste, tanınmış Danimarka asıllı Amerikalıların listesidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan, ABD içinde doğmuş veya ABD'ye göç etmiş Danimarka kökenli kişileri içerir.

ListeDüzenle

Aktörler ve AktrislerDüzenle

 
Scarlett Johansson
 
Viggo Mortensen
 
Leslie Nielsen

MimarlarDüzenle

SanatçılarDüzenle

AtletizmDüzenle

 
Jacob Riis

GazetecilikDüzenle

MüzikDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "IMDb: Bridgette Andersen." Accessed July 18, 2007.
  2. ^ "Alexis Bledel interview." Accessed July 18, 2007.
  3. ^ ""Erika Christensen interview." Public Servant Lifestyle, June 10, 2006. Accessed July 18, 2007". 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  4. ^ ""Racine, Wisconsin Claims to Fame." Accessed July 18, 2007". 3 Mayıs 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  5. ^ , "The Complete Buffy Guide: Faith's Bio/Erika's Bio." Accessed July 18, 2007.
  6. ^ Boehme, R. "Buddy Ebsen Biography." Buddy Ebsen Tribute Page, August 2006. Accessed July 18, 2007.
  7. ^ "Hiller, Jordan. "Interview with Scarlett Johansson." Accessed July 18, 2007". 4 Ekim 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  8. ^ IMDb.com: Michael Madsen. Accessed July 18, 2007.
  9. ^ Murray, Rebecca. "Virginia Madsen Interview." Accessed July 18, 2007.
  10. ^ ""John Melendez." ThoughtWorthy. Accessed July 18, 2007". 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  11. ^ Høi, Poul. "Viggo From Hollywood." August 27, 2001. Accessed July 18, 2007.
  12. ^ SweetHeartVideo 17 Kasım 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 23, 2011.
  13. ^ "BuddyTV Profile: William Petersen." Accessed July 18, 2007.
  14. ^ ""The Climax." Ladies of Horror. Accessed July 18, 2007". 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  16. ^ ""The link from Mount Rushmore to Denmark." Accessed July 18, 2007". 8 Mayıs 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  17. ^ ""Solon Hannibal Borglum: Sioux Indian Buffalo Dance." Accessed July 18, 2007". 9 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  18. ^ "Biography recalls Mikkelsen's days with the Minneapolis Lakers." Minnesota Public Radio, October 12, 2006. Accessed July 18, 2007.
  19. ^ ""Monstery, Thomas Hoyer." Beadle and Adams Dime Novel Digitization Project. Accessed July 18, 2007". 1 Eylül 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  20. ^ ""The Danish-Language Press in America" (Marion Marzolf. Norwegian-American Historical Association. Volume 28: Page 274)". 10 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  21. ^ Giffin, Glenn. "The Christensen Brothers: An American Dance Epic." Dance Magazine, March 2000. Accessed July 18, 2007.
  22. ^ "Lars Frederiksen - Biography." Rancid Online. Accessed July 18, 2007.