Ana menüyü aç

Dane William Dehaan (d. 6 Şubat 1986, Pensilvanya) bir Amerikalı aktördür. HBO serisi In Treatment'ta Jesse rolüyle bilinir. Örümcek Adam'ın yeni serisinin ikinci filmi İnanılmaz Örümcek Adam 2'de Harry Osborn karakterini canlandırmıştır, Chronicle'da ise Andrew Detmer rolünü oynamıştır.

Dane DeHaan
Dane DeHaan 2013.jpg
DeHaan, 2013'te Londra Film Festivali'nde
Doğum Dane William DeHaan
6 Şubat 1986 (1986-02-06) (33 yaşında)
Allentown, Pennsylvania,ABD
Milliyet  ABD
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2003-günümüz
Evlilik(ler) Anna Wood (2012-günümüz)
Ödüller Breakthrough Performer
Dehaan, 2015 yılı Mayıs ayında Montclair Film Festivali'nde.

İçindekiler

Özel HayatıDüzenle

Dehaan, Pensilvanya doğumludur. Babası Jeff, bilgisayar programcısı, annesi Cynthia Boscia ise Knoll Furniture'da idari görevlidir. Meghann isminde bir ablası vardır. Emmaus Lisesi'nde okuyan Dehaan, üç sene okuduğu okulunda tiyatrolarda yer almıştır. Sonrasında Kuzey Carolina Sanat Okuluna geçiş yapan Dane, o okuldan da 2008 senesinde mezun olmuştur.

Felemenk, İtalyan, İngiliz ve biraz da Galli kanı taşır. Soyadı Dehaan, felemenkçede horoz anlamına gelir.

2012 senesinde Dehaan, 2006 senesinden beri beraber olduğu, aktris Anna Wood ile evlenmiştir. Çitt, Williamsburg, Brooklyn'de ikamet etmektedir.

FilmografiDüzenle

Feature films
Yıl Başlık Rol Notlar
2010 Amigo Gil
2012 Chronicle Andrew Detmer
2012 Lawless Cricket Pate
2012 Jack & Diane Chris
2012 Lincoln Second White Soldier
2013 Place Beyond the Pines, TheThe Place Beyond the Pines Jason Glanton
2013 Metallica Through the Never Trip
2013 Kill Your Darlings Lucien Carr
2014 The Amazing Spider-Man 2 Harry Osborn/Green Goblin
2014 Devil's Knot Chris Morgan
2014 Life After Beth Zach Orfman
2015 Life James Dean Yapım aşamasında
2015 Tulip Fever Jan Van Loos Çekim aşamasında
2016 The Amazing Spider-Man 3 Harry Osborn/Green Goblin Yapım aşamasında
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2008 Law & Order: Special Victims Unit Vincent Beckwith Bölüm: "Lunacy"
2010 At Risk Cal Tradd Film
2010 The Front Cal Tradd Film
2010 In Treatment Jesse D'Amato 7 bölüm
2011 True Blood Timbo 3 bölüm

Ödüller ve adaylıklarDüzenle

FilmDüzenle

Yıl Organizasyon Ödül Film Sonuç
2013 Hamptons Uluslararası Film Festivali Breakthrough Performans Kill Your Darlings Kazandı
Gotham Ödülleri Breakthrough Ödülü Adaylık
2014 BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü Adaylık

TiyatroDüzenle

Yıl Organizasyon Ödül Oyun Sonuç
2010 Obie Ödülü Performans Ödülü The Aliens Kazandı

KaynakçaDüzenle

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle