Corey Stoll

Corey Daniel Stoll (d. 14 Mart 1976; Upper West Side, Manhattan, New York[1]), Amerikalı oyuncudur.

Corey Stoll
Corey Stoll SDCC 2014.jpg
Corey Stoll, 2014 San Diego Comic-Con International'da.
Doğum Corey Daniel Stoll
14 Mart 1976 (1976-03-14) (46 yaşında)
Amerika Birleşik Devletleri Manhattan, ABD
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2001-günümüz

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Adı Rol Not
2001 Okéna Kısa film
2005 Tek Başına Ricky Sennett
2006 Şanslı Slevin Saul
2007 23 Numara Çavuş Burns
2009 Brief Interviews with Hideous Men 51. konu
Darbe Ajan Mack
2010 Ajan Salt Schnaider
Helena from the Wedding Steven
2011 Paris'te Gece Yarısı Ernest Hemingway
2012 Women's Health Experts Speak Out Kısa film
The Bourne Legacy Zev Vendel
2013 C.O.G. Curly
The Good Lie Jack
2014 Non-Stop Austin Reilly
Victoriana Bill
This Is Where I Leave You Paul Foxman
2014 İyi Bir Yalan Jack
2015 Karanlık Yerler Ben Day
2015 Anesthesia Sam
2015 Ant-Man Darren Cross / Yellowjacket
2015 Kara Düzen Fred Wyshak
2016 Café Society Ben
2016 Gold Brian Wolff
2018 The Seagull Boris Trigorin
2018 Ay'da İlk İnsan Buzz Aldrin
2018 Driven Benedict Tisa
2019 The Report Cyrus Clifford
2021 The Many Saints of Newark Corrado "Junior" Soprano
2021 Batı Yakası'nın Hikayesi Polis Schrank
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
2004 CSI: Crime Scene Investigation Sex Shop Clerk Bölüm: "What's Eating Gilbert Grissom?"
Charmed Demon Bölüm: "Witchness Protection"
NYPD Blue Martin Schweiss Bölüm: "The Dead Donald"
2005 Alias Sasha Korjev Bölüm: "The Road Home"
Numb3rs Agent Reacher Bölüm: "Sacrifice"
Acil Servis Teddy Marsh Bölüm: "Cañon City"
CSI: Miami Craig Seaborn Bölüm: "Three-Way"
2006 Law & Order Gerald Ruane Bölüm: "Heart of Darkness"
Without a Trace Steve Goodman Bölüm: "Candy"
The Unit Intel Type (Bobby Cullen) Bölüm: "Old Home Week"
Standoff Dr. Wayne Bölüm: "Life Support"
The Nine Alex Kent 2 bölüm
2006–2007 NCIS Martin Quinn 3 bölüm
2009 Life on Mars Det. Ventura/Russell Bölüm: "Home Is Where You Hang Your Holster"
The Unusuals Lewis Powell Bölüm: "The Circle Line"
The Good Wife Collin Grant Bölüm: "Stripped"
2010–2011 Law & Order: LA Dedektif Tomas "TJ" Jaruszalski 22 bölüm
2012 Christine Max 2 bölüm
2013 House of Cards Rep. Peter Russo 11 bölüm
2014 The Normal Heart John Bruno Televizyon filmi
2014–2017 The Strain Dr. Ephraim Goodweather 45 bölüm
2014–2017 American Dad! Vincent Edmonds (ses) 4 bölüm
2014 Homeland Sandy Bachman Bölüm: "The Drone Queen"
2016–2017 Girls Dill Harcourt 5 bölüm
2017 A Season with Navy Football Anlatıcı 13 bölüm
2018 The Romanoffs Michael Romanoff Bölüm: "The Royal We"
2019 The Deuce Hank Jaffe 7 bölüm
2020 George W. Bush Anlatıcı Belgesel
2020 Ratched Charles Wainwright 3 bölüm
2020 Billions Michael Prince Sezon 5-6
2020 Baghdad Central Yüzbaşı John Perodi 6 bölüm

TiyatroDüzenle

Yıl Oyun Rol
2003 IV. Henry, Bölüm 1
2004 Intimate Apparel Bay Marks
2007 Old Acquaintance Rudd Kendall
2008 Some Americans Abroad Philip Brown
2008 Beast Banquo / Seyton
2010 A View From the Bridge Marco
2016 Troilus ve Cressida Ulysses
2016 Plenty Raymond Brock
2017 Julius Caesar Marcus Junius Brutus
2018 Othello Iago
2019 Macbeth Macbeth

KaynakçaDüzenle

  1. ^ VanAirsdale, S.T. (26 Eylül 2011). "Corey Stoll on Midnight in Paris, Being Ernest Hemingway and the Audition of a Lifetime" (İngilizce). Corey Stoll tarafından görüşme yapıldı. Movieline.com. Erişim tarihi: 1 Haziran 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle