Charlie Rose

Charles Peete Rose Jr. (d. 5 Ocak 1942; Henderson, Kuzey Karolina) Amerikalı eski televizyon gazetecisi ve talk-show sunucusu.

Charlie Rose
Charlie Rose 2014 (cropped).jpg
Charlie Rose (2014)
Doğum Charles Peete Rose Jr.
5 Ocak 1942 (1942-01-05) (80 yaşında)
Henderson, Kuzey Karolina, ABD
Evlilik Mary King ​(1968–1980)

HayatıDüzenle

Charlie Rose, 5 Ocak 1942 tarihinde Henderson, Kuzey Karolina'da dünyaya geldi. 2012'den 2017'ye kadar Gayle King ve Norah O'Donnell ile birlikte CBS This Morning'de çalıştı. Daha önce CBS Evening News'in sunucusunun yerini almıştı. Lara Logan ile birlikte, 1953'ten 1961'e kadar Edward R. Murrow tarafından sunulan, ünlülerin evlerinde röportaj yaptığı bir haber programı olan CBS klasiği Person to Person (Kişiden Kişiye) programının sunuculuğunu yaptı.[1]

Kasım 2017'de, Washington Post'un 1990'ların sonlarından 2011'e kadar uzanan çok sayıda şirket içi cinsel tacizde bulunduğu iddialarını yayınlamasının ardından CBS ve PBS'den kovuldu. CBS'deki görevi de sonlandırıldı ve onun adını taşıyan talk şovu Charlie Rose programı iptal edildi.[2][3][4]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1998 Primary Colors Kendisi
2006 The Da Vinci Code
2008 Elegy Kendisi
2011 The Ides of March Kendisi
2014 Top Five Kendisi
2015 Louder Than Bombs Kendisi
2016 Batman v Superman: Dawn of Justice Kendisi
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2000 The Simpsons Kendisi Bölüm: "Kill the Alligator and Run"
2013 Breaking Bad Kendisi Bölüm: "Granite State"
2013 The Good Wife Kendisi Bölüm: "A More Perfect Union"
2017 House of Cards Kendisi Bölüm: "Chapter 53"

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Charlie Rose, Lara Logan on "Person to Person". Person to Person. CBS News. 8 Şubat 2012. 2 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2012. 
  2. ^ Battaglio, Stephen (21 Kasım 2017). "Charlie Rose fired by CBS over sexual harassment allegations". Los Angeles Times. 21 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2017. 
  3. ^ "CBS and PBS drop Charlie Rose following allegations of unwanted sexual advances". The Washington Post. 21 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2017. 
  4. ^ Grynbaum, Michael; Koblin, John (21 Kasım 2017). "Charlie Rose Fired by CBS and PBS After Harassment Allegations". The New York Times. 27 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle