Cem Zeynel Kılıç

Türk oyuncu

Cem Zeynel Kılıç (d. 27 Nisan 1978),[1] Türk oyuncu ve yönetmen.

Cem Zeynel Kılıç
Doğum 27 Nisan 1978 (1978-04-27) (42 yaşında)
Erzincan, Türkiye
Meslek Oyuncu, yönetmen
Etkin yıllar 2001-günümüz

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rol Notlar
2010 Unutma Beni İstanbul Hasan
2010 Çoğunluk Necmi
2010 Çakal Teoman
2012 Dört Kadın Doktor Kısa film
2015 Bir Sevda İşi Musa Çay Televizyon filmi
2016 Albüm Yasin
2016 Seni Seven Ölsün Cevat
2017 Son Şnitzel Dışişleri Bakanı Yasin
2017 Sarı Sıcak
2017 Körfez Necati
2017 Çetrefilli Tamer Sağlam
2018 Hadi Be Oğlum Murat
2018 Tapınak Şövalyeleri Orhan Kısa film
2018 Kardeşler
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2001 Yılan Hikâyesi 3. sezon
2017 Masum Tunç
2018 İnsanlık Suçu Sabri
2018 Bartu Ben Şaban Bey
2018 Jet Sosyete Maliyeci Hikmet 19. bölüm
2019 Benim Tatlı Yalanım Hayri Hiçdurmaz

TiyatroDüzenle

  • Hayırsız Olay (2011) - Yönetmen
  • Ayrılık (2014) - Yönetmen, oyuncu[2]
  • Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa (2015) - Oyuncu
  • Sessizliğin İçinden (2017) - Oyuncu[3]

ÖdülleriDüzenle

Yıl Ödül Kategori Yapım Sonuç Kaynak
2015 Afife Tiyatro Ödülü Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa Adaylık [4]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Cem Zeynel Kılıç". Türk Sineması Araştırmaları. Erişim tarihi: 1 Kasım 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2018. 
  3. ^ https://www.yenisafak.com/hayat/sevginin-dili-ortak-2615668
  4. ^ "Adaylar / 2015". Afife Tiyatro Ödülleri. 26 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle