Cassius (müzik grubu)

Cassius, Fransız bir müzik grubu. Philippe Cerboneschi (Philippe Zdar) ve Hubert Blanc-Francart (Boom Bass) olmak üzere iki üyesi vardır.[1][2] Grup 1988'de kuruldu.

Cassius
Unvanı La Funk Mob
Başladığı yer Paris, Fransa
Tarzlar Electronika, house, nu-disko, indie pop, synthpop, breakbeat
Etkin yıllar 1988–günümüz
Müzik şirketi Virgin, Ed Banger
İlişkili hareketler MC Solaar, Motorbass, Phoenix
Resmî site cassius.fm
Üyeler Philippe Zdar
Boom Bass

19 Haziran 2019 akşamında, Philippe Cerboneschi ("Zdar") menajeri AFP'nin açıklamasına göre "kazayla bir Paris binasından düşerek"i 52 yaşında, müzik festivaline katılmasından iki gün önce öldü.[3].

DiskografiDüzenle

  • 1995 The Mighty Bop Meets DJ Cam Et La Funk Mob
  • 1999 1999
  • 2002 Au Rêve
  • 2004 The Bad Seeds 1993-1997
  • 2006 15 Again
  • 2008 CASSIUSPLAY: Nike+ Original Run
  • 2010 The Rawkers E.P.
  • 2011 I Love Techno (DJ miks)
  • 2016 : Ibifornia
  • 2019 : Dreems

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Roberts, David (2006). British Hit Singles & Albums (19th bas.). Londra: Guinness World Records Limited. s. 97. ISBN 1-904994-10-5. 
  2. ^ IMO Records. "Cassius Biography" 11 Eylül 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi, IMO Records, Londra, 25 Ocak 2012.
  3. ^ "Philippe "Zdar", membre du duo électro Cassius est mort (agent)". France 24 (Fransızca). 19 Haziran 2019. 20 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle