Carlos Atanes

Carlos Atanes (d. 8 Kasım 1971, İspanya, Barselona) İspanyol film yönetmeni, yazar ve oyun yazarıdır.[1][2] The Film-Maker's Cooperative'nin üyesidir (Jonas Mekas, Shirley Clarke, Ken Jacobs, Andy Warhol ve Jack Smith tarafından kurulmuştur). İlk uzun metrajlı filmi 2004'te gösterdiği FAQ: Frequently Asked Questions dır. Film 2005'te Athens Panorama of Independent Filmmakers'da En İyi Film Ödülü'nü kazandı. Aynı sene , aynı yıl Fantasporto'da Méliès d'Argent ödülüne aday gösterildi.

Yönetmen olarak filmografiDüzenle

  • The Marvellous World of the Cucu Bird (1991)
  • Els Peixos Argentats a la Peixera (1991)
  • El Parc (1992)
  • The Mental Tenor (1993)
  • The Metamorphosis of Franz Kafka (1993)
  • Metaminds & Metabodies (1995)
  • Morfing (1996)
  • Borneo (1997)
  • The Seven Hills of Rome (1998)
  • Welcome to Spain (1999)
  • Cyberspace Under Control (2000)
  • Perdurabo (Where is Aleister Crowley?) (2003)
  • FAQ: Frequently Asked Questions (2004)
  • Proxima (2007)
  • Made in Proxima (2007)
  • Codex Atanicus (2007)
  • Scream Queen (2008)
  • Maximum Shame (2010)
  • Gallino, the Chicken System (2012)
  • Romance bizarro (2017)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "The Complete Exile: The Films of Carlos Atanes". Bright Lights Film Journal. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2013.  |arşiv-url= hatalı: timestamp (yardım)
  2. ^ "The 2012 Weirdcademy Awards". 366 Weird Movies. 24 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2013.