Buzzcocks

Buzzcocks, 1976'da İngiltere'nin Bolton şehrinde, şarkıcı, söz yazarı ve gitarist Pete Shelley ile şarkıcı ve söz yazarı olan Howard Devoto tarafından kurulmuş bir İngiliz punk rock grubudur.[4] Grup, bağımsız plak şirketi hareketinde, punk rockta, power popta,[5] pop punkta ve Manchester müzik sahnesinde önemli etkiler bırakmıştır ve pop müziğini punk enerjisi ile birleştiren parçaları sayesinde ticari başarı elde etmiştir. Bu parçalar daha sonra eleştirmen Ned Raggett tarafından "punk şaheseri" olarak nitelendirilmiş Singles Going Steady albümünde toplanmıştır.[6]

Buzzcocks
Buzzcocks, 2014.
Genel bilgiler
Başladığı yer Bolton, İngiltere
Tarzlar
Etkin yıllar
  • 1976–1981
  • 1989–günümüz
Müzik şirketi
Resmî site buzzcocks.com
Üyeler Steve Diggle
Chris Remington
Danny Farrant
Eski üyeler

Devoto ve Shelley, Time Out dergisinin TV dizisi Rock Follies üzerine yazdığı bir incelemede "Buzz, Cock!" başlığını okumuş ve grupları için "Buzzcocks" adını seçmişlerdir. "Buzz" sahnede çalma heyecanını tanımlarken, "cock" Kuzey İngiltere argosunda "dost" manasına gelmektedir. Sanatçılar ismin punk kültürünün heyecanını yansıttığını ve aynı zamanda komik cinsel çağrışımlara sahip olduğunu düşünmüştür.[7]

Devoto grubu 1977'de terk etti ve Pete Shelley baş şarkıcı ve söz yazarı oldu.[8] Shelley'nin 6 Aralık 2018'de ölmesi nedeniyle grubun geleceği belirsizdir.[9]

Zaman çizelgesiDüzenle

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Another Music in a Different Kitchen (1978)
  • Love Bites (1978)
  • A Different Kind of Tension (1979)
  • Trade Test Transmissions (1993)
  • All Set (1996)
  • Modern (1999)
  • Buzzcocks (2003)
  • Flat-Pack Philosophy (2006)
  • The Way (2014)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Buzzcocks – Biography & History – AllMusic". AllMusic. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2018. 
  2. ^ "A Different Kind of Tension". Rolling Stone. 28 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2019. 
  3. ^ "Time to mind the Buzzcocks – they're back!". Independent.co.uk. 10 Mart 2006. 24 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2019. 
  4. ^ Erlewine, Stephen Thomas. "Buzzcocks – Music Biography, Credits and Discography : AllMusic". AllMusic. 29 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2012. 
  5. ^ Laban, Linda (8 Şubat 2010). "Buzzcocks Reissue First Three Albums". Spinner. 11 April 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2013. On top of the social impact, Buzzcocks' wiry pop toned punk influenced new genres like power pop and even emo, which shares similar soaring riffs and emotional lyrics. 
  6. ^ Raggett, Ned. "Singles Going Steady – Buzzcocks : Songs, Reviews, Credits, Awards : AllMusic". AllMusic. 28 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2012. 
  7. ^ Gimarc, George (2005). Punk Diary: The Ultimate Trainspotter's Guide to Underground Rock 1970–1982. Backbeat Books. s. 27. ISBN 0-87930-848-6. 
  8. ^ "Buzzcocks Biography". Rolling Stone. 16 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  9. ^ "Buzzcocks singer Pete Shelley dies at 63". Bbc.com. 6 Aralık 2018. 24 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle