Buse Arslan

Buse Arslan Akdeniz (29 Aralık 1992)[1] Türk aktris ve model. Benim Kocaman Ailem de Berrak Tezcan ve Kuruluş : Osman dizisinde Aygül Hatun rolüyle tanınmaktadır.[2]

Buse Arslan
Dosya:Buse Arslan.jpg
Doğum 29 Aralık Aralık 1992 (1992-12-29) (28 yaşında)
Istanbul, Turkey
Milliyet Turkish
Eğitim Kadir Has Üniversitesi
Beykent Üniversitesi
Meslek aktris, model
Etkin yıllar 2011–present
Evlilik
Kazım Akdeniz (e. 2016)

BiyografiDüzenle

Buse Arslan, 29 Aralık 1992'de İstanbul'da doğdu.[3] Oyunculuk kariyerine ilk kez 2011 yılında Akasya Durağı dizisiyle başladı.[4][5] 2018 yılında oynadığı dizilerden Kocaman Ailem 'de Berrak Tezcan karakterini canlandırdı ve ardından Kuruluş: Osman'da "Aygül Hatun" karakterini canlandırdı. Oyuncu, Aygül'ün zeki ve kararlı olmasını yorumladı.[6]

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden[2][4] mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi Sinema ve Drama Oyunculuk Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.[3] 2016 yılında Türk işadamı Kazım Akdeniz ile evlendi.[5]

FilmografiDüzenle

Film ve televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2011 Akasya Durağı
2012 Avrupa Avrupa
2012 Yalan Dünya
2013 Benim Hala Umudum Var Beril
2013 Bizim Okul
2014–2015 Kocamın Ailesi Gülay
2016 Kertenkele Yeniden Doğuş Didem
2016 Aşk Yalanı Sever Perihan Aslan
2017 Ateşböceği Nevin
2018 Kocaman Ailem Berrak Tezcan Başrol/TV dizisi
2019– Kuruluş Osman Aygül Hatun Yardımcı rol/TV dizisi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Buse Arslan Akdeniz - atv". www.atv.com.tr. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  2. ^ a b "Buse Arslan Akdeniz". www.biyografya.com (İngilizce). 25 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  3. ^ a b "Buse Arslan kimdir, kaç yaşında aslen nereli? Kuruluş Osman dizisinde Aygül karakterine hayat veren Buse Arslan biyografisi". Milliyet. 14 Mayıs 2020. 21 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2020. 
  4. ^ a b "Buse Arslan kimdir? Buse Arslan nereli ve kaç yaşında?". www.sozcu.com.tr. 31 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  5. ^ a b "Buse Arslan kimdir? Buse Arslan Akdeniz dizileri hangileri?". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2020. 28 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  6. ^ "Buse Arslan'dan 'Kuruluş Osman' açıklaması". Milliyet. 7 Aralık 2020. 7 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle