Bruiser Brody

Bruiser Brody (18 Haziran 1946, Uniontown, Pensilvanya, ABD. – 17 Temmuz 1988, Bayamón, Porto Riko), Amerikalı oyuncu ve profesyonel güreşçi.

Bruiser Brody
Bruiser Brody - Big Time Wrestling Dallas - 28 June 1977.jpg
Firpo Nisan 1969'da
Doğum adı Frank Donald Goodish
Doğum 18 Haziran 1946(1946-06-18)
Uniontown, Pensilvanya, ABD. [1]
Ölüm 17 Temmuz 1988 (42 yaşında)
Bayamón, Porto Riko
Eş(ler)i
Nola Neece
(e. 1968; b. 1970)

Barbara Smith
(e. 1972; ölümüne kadar 1988)
[2][3]
Çocuk(lar) 1[4]
Profesyonel güreş kariyeri
Ring ad(lar)ı
  • Bruiser Brody
  • Frank Goodish
  • King Kong Brody
  • The Masked Marauder
  • Red River Jack
Boyu 6 ft 8 in (2,03 m)[5]
Kilosu 134 kg.[5][6]
Eğitildiği yer Santa Fe, New Mexico, ABD.
Eğiten Fritz Von Erich
Başlangıç 1973[7]
Emeklilik 1988 (ölümü)

KariyeriDüzenle

Yer aldığı televizyonda gösterilen güreş programları arasında; "World Championship Wrestling" (1972), "WWF Championship Wrestling" (1972), ve "WCW Worldwide Wrestling" (1975) vb. yer alır.[8][9]

ÖlümüDüzenle

Amerikalı profesyonel güreşçi ve oyuncu Bruiser Brody 17 Temmuz 1988'de Bayamón, Porto Riko'da bıçaklanarak 42 yaşında katledilmiştir.[10]

FilmografiDüzenle

TelevizyonDüzenle

  • 1972: World Championship Wrestling
  • 1972: WWF Championship Wrestling
  • 1975: WCW Worldwide Wrestling

VideoDüzenle

  • 1986: AWA: WrestleRock
  • 2007: The Triumph and Tragedy of World Class Championship Wrestling

KaynakçaDüzenle

  1. ^ U.S., Social Security Applications and Claims Index, 1936-2007
  2. ^ "Free Family Tree, Genealogy and Family History - MyHeritage". www.familytreelegends.com. 28 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  3. ^ "Free Family Tree, Genealogy and Family History - MyHeritage". www.familytreelegends.com. 27 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  4. ^ "Free Family Tree, Genealogy and Family History - MyHeritage". www.familytreelegends.com. 27 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  5. ^ a b "Bruiser Brody". WWE. 30 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2019. 
  6. ^ "Bruiser Brody (Wrestling) - TV Tropes". 26 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  7. ^ Shields, Brian; Sullivan, Kevin (2009). WWE Encyclopedia. DK. s. 47. ISBN 978-0-7566-4190-0. 
  8. ^ "Misc. All Japan Events". www.prowrestlinghistory.com. 15 Şubat 2019 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  9. ^ "PUROLOVE.com". www.purolove.com. 27 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2019. 
  10. ^ "Invader I faces charges". Associated Press. 22 Ocak 2020 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle