Boman Irani

Boman Irani (d. 2 Aralık 1959, Bombay), Bollywood filmlerinde çalışan İran asıllı Hint seslendirmen, fotoğrafçı, tiyatro ve sinema oyuncusu.[2]

Boman Irani
Boman Irani.jpg
Doğum 2 Aralık 1959 (1959-12-02) (62 yaşında)
Bombay, Hindistan
Meslek
  • Oyuncu
  • seslendirmen[1]
Etkin yıllar 2001–günümüz
Evlilik Zenobia Irani
Çocuk(lar) 3

Boman, 2003 yılında antoloji korku filmi Darna Mana Hai filmiyle çıkışını yaptıktan sonra, ilk ticari başarısını 2003 yılı komedi filmi Munna Bhai M.B.B.S. ile elde etti. Daha sonra birçok başarılı yapımda rol aldı. 2009'da Aamir Khan'ın filmi 3 Idiots'da Dekan Viru Sahastrabuddhe rolünü oynadı. 2014'te PK filminde televizyoncu Cherry Bajwa rolünü üstlendi.

FilmografisiDüzenle

Yıl Film Rolü Notlar
2001 Everybody Says I'm Fine! Mr. Mittal
2002 Let's Talk Nikhil
2003 Darna Mana Hai Hotel owner
Boom Diamond Dealer
Munnabhai M.B.B.S. Dr. J. C. Asthana
2004 Main Hoon Na Principal
Lakshya Mr. Sanjeev Shergill
Veer-Zaara Jahangir Hayaat Khan
2005 Page 3 Deepak Suri
Waqt: The Race Against Time Natu
My Wife's Murder Inspector Tejpal Randhawa
No Entry Minister P.K. Gupta
Maine Gandhi Ko Nahin Mara Public Prosecutor
Home Delivery: Aapko... Ghar Tak Michael Burnett / Santa Claus
Kal: Yesterday and Tomorrow Yashwant Dayal
Bluffmaster Dr. Bhalerao
Mr Prime Minister
Being Cyrus Farokh Sethna
2006 Shaadi Se Pehle Dr Rustam
Pyare Mohan Tony Alias Dholakia
Yun Hota To Kya Hota DCP Özel görünüm
Lage Raho Munna Bhai
Khosla Ka Ghosla Kishen Khurana
Don - The Chase Begins Again DCP DeSilva / Vardhaan
2007 Eklavya: The Royal Guard Rana Jayawardhan
Honeymoon Travels Pvt. Ltd. Oscar Fernandes
Heyy Babyy Bharat Sahni
Dhan Dhana Dhan Goal Tony Singh
2008 Woodstock Villa
Love Story 2050 Professor Yatin Khanna / Uncle Ya
Kismat Konnection Rajiv Batra Konuk oyuncu
Rishton Ki Machine
Dostana M (Murali)
Yuvvraaj Dr P.K. Banton
Sorry Bhai! Navin
Maharathi AD Merchant
2009 Luck by Chance Dinaz Aziz
Little Zizou Boman Pressvala
99 Rahul
Kambakkht Ishq Doctor Cameo appearance
Perfect Mismatch Mr. Patel
Fruit and Nut Maharaja Harry Holkar
Durbar
Front Page
3 Idiots Viru Sahastrabuddhe (Virus, Dean) Filmfare Award for Best Supporting Actor
Mungilal Rocks
2010 Well Done Abba Arman Ali / Rahman Ali
Teen Patti Special appearance
Hum Tum Aur Ghost Kapoor
Mirch Asu Hotmal
Jaane Kahan Se Aayi Hai Special appearance
Housefull Batuk Patel
2011 F.A.L.T.U Principal Sharma Special appearance
Game O. P. Ramsay
Love Breakups Zindagi Sheila's Dad Cameo appearance
Don 2: The King is Back Vardhaan
2012 Ek Main Aur Ekk Tu Rahul's father
Housefull 2 Batuk Patel
Tezz Sanjay Raina
Ferrari Ki Sawaari Deboo
Cocktail Randhir kapoor (Randy)
Shirin Farhad Ki Toh Nikal Padi Farhad
Student of the Year Harkishan Sanan Konuk oyuncu
2013 Jolly LLB Advocate Rajpal
Attarintiki Daredi Raghu Nandan Telugu film
2014 Youngistaan Prime Minister Dashrath Kaul Guest appearance
Bhoothnath Returns Bhausaheb
Happy New Year Tehmton Irani (Tammy)
PK Cherry Bajwa
2015 Bengal Tiger CM Ashok Gajapathi Telugu film
Dilwale King
2016 Santa Banta Pvt Ltd Santheshwar Singh Solaid/ Santa
Housefull 3 Batuk Patel
The Legend of Michael Mishra Fp
Ventilator Doctor Marathi film
2017 FU: Friendship Unlimited Makarand's (Mak's) father
2018 Agnyaathavaasi Govind Bhargav alias Vinda Telugu film
Naa Peru Surya, Naa Illu India Col. Sanjay Shrivastav
Parmanu: The Story of Pokhran Himanshu Shukla
Sanju Ruby's father and himself
Welcome to New York Mr. Garry
Khajoor Pe Atke Abhishek
2019 Total Dhamaal Commissioner Shamsher "Don" Singh
PM Narendra Modi Industrialist Ratan Tata
Jhalki Kailash Satyarthi
Kaappaan Rajan Mahadev Tamil film
Made in China Dr. Vardhi
Drive Irrfan
2020 Maska Himself[3] Guest appearance
 Yuvarathnaa
 83 Farokh Engineer Film[4]

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle