Blye Pagon Faust

Blye Pagon Faust (doğum adıyla: Katharine Faust ; d. 1973), Amerikalı kadın film yapımcısı ve senarist.[1][2] 2016'da diğer set ekibi arkadaşları; Michael Sugar, Steve Golin ve Nicole Rocklin ile birlikte Spotlight adlı film ile "En İyi Film" dalında Akademi Ödülü'nü kazanmışlardır.[3][4][5] 2009'da yapımcı arkadaşı Nicole Rocklin ile birlikte Rocklin/Faust Yapımcılık firmasını kurmuşlardır.[6][7]

Blye Pagon Faust
Doğum Katharine Faust
1973 (46-47 yaşında)
Milliyet Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eğitim Santa Clara Üniversitesi (1997)
Meslek Film yapımcısı ve senarist
Etkin yıllar 2001-günümüz
Ödüller En İyi Film dalında Akademi Ödülü:
Spotlight (2015) adlı film ile

FilmografiDüzenle

  • Spotlight (2015)
  • Fight or Flight (2003)
  • Date Less (2000)
  • Angst (1998)
  • Date-Less (1998)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Freeman, Candy (4 Nisan 2010). "Film Producers Nicole Rocklin and Blye Faust". I Am Entertainment. 1 (4). I Am Entertainment Media. 16 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2016. 
  2. ^ Liz Ohanesian. "'Spotlight' Producers Nicole Rocklin and Jonathan King on How a Local Story Can Make a Global Impact". KCET. 3 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2016. 
  3. ^ IMDb'de Blye Pagon Faust
  4. ^ "2016 Nominees". Oscars.org - Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 2 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2016. 
  5. ^ "Nominations Announced for the EE British Academy Film Awards in 2016". bafta.org. 21 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2016. 
  6. ^ Spotlight. 16 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. In: Film Producers Nicole Rocklin and Blye Faust - Interview with Film Producers Nicole Rocklin and Blye Faust., I Am Entertainment
  7. ^ Eintrag bei der State bar of California

Dış bağlantılarDüzenle