Blackmore's Night

Blackmore's Night, Ritchie Blackmore (elektrik gitar va akustik gitar) ve Candice Night'tan (söz yazarı ve öncü vokaller) oluşan Rönesans-esintili bir folk rock grubudur.

Blackmore's Night
Blackmore's Night, Heidelberg'de canlı, Almanya 2002
Genel bilgiler
Başladığı yer Birleşik Krallık
Amerika Birleşik Devletleri
Tarzlar Folk rock
Etkin yıllar 1997–günümüz
Resmî site blackmoresnight.com

Grup üyeleriDüzenle

  • Ritchie Blackmore - gitar, mandolin, domra
  • Candice Night - vokal, horn, flüt
  • Bard David of larchmont - klavye
  • Squire Malcolm of Lumley (Malcolm Dick) - davul
  • Baron St James
  • Lady Rraine (Lorraine Ferro) - harmoni vokal

Eski üyelerDüzenle

  • Sisters of the Moon: Lady Madeline ve Lady Nancy (Madeline ve Nancy Posner) - geri vokaller
  • Lord Marnen of Wolfhurst (Marnen Laibow-Koser) - viyolin, flüt
  • Chris Devine - viyolin, flüt, gitar
  • Carmine Giglio - tuşlu çalgılar
  • Mike Sorrentino - perküsyon
  • Sir Robert of Normandie (Robert Curiano) - bass, gitar
  • Tudor Rose - viyolin, flüt
  • Mick Cervino - bass
  • Marci Geller
  • Adam Forgione
  • Alex Alexander
  • Jessie Haynes - gitar ve geri vokal

DiskografiDüzenle

Albümler:

  • Shadow of the Moon (1997)
  • Under a Violet Moon (1999)
  • Fires at Midnight (2001)
  • Ghost of a Rose (2003)
  • The Village Lanterne (2006)
  • Winter Carols (2006)
  • Secret Voyage (2008)
  • Autumn Sky (2010)

Canlı albümler:

  • Past Times with Good Company (2002)
  • Paris Moon (2007)

Toplama albümler:

  • Minstrels and Ballads (2001)
  • The Best of Blackmore's Night (2003)
  • Beyond the Sunset: The Romantic Collection (2004)

Canlı DVDler:

  • Shadow of the Moon (1997)
  • Live in Germany '99 (2000)
  • Castles and Dreams (2005)
  • Paris Moon (2007)

NotlarDüzenle

1998'de, tanınmayan bir grup müzisyen tarafından, Blackmore's Night'ın ve Steve Tilston'ın şarkılarından oluşan Blackmore's Kingdom adlı bir albüm çıktı.[1][2] Bu albüm büyük olasılıkla gitarist Greg Joy'un Celtic Secrets albümü olarak yeniden adlandırılmıştır.[3][4]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ ""Blackmore's Kingdom isn't us"". 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ ""Allmusic entry for "Swans at Coole" by Steve Tilston". 9 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ ""Albums of Greg Joy"". 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ ""Short Greg Joy biography"". 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle