Ana menüyü aç

Billboard Hot 100'da en çok bir numaralı single'ı olan şarkıcılar listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste, en çok bir numaralı single'ı olan şarkıcılar ve şarkıları listesidir ve 1958 yılından beri Billboard Hot 100'da yayımlanan liste başı kişileri gösterir.[1]

The Beatles (20)Düzenle

 
The Beatles 20 single ile listenin başında yer alıyor.
Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
20 The Beatles "I Want to Hold Your Hand" 1964 7
"She Loves You" 2
"Can't Buy Me Love" 5
"Love Me Do" 1
"A Hard Day's Night" 2
"I Feel Fine" 3
"Eight Days a Week" 1965 2
"Ticket to Ride" 1
"Help!" 3
"Yesterday" 4
"We Can Work It Out" 1966 3
"Paperback Writer" 2
"Penny Lane" 1967 1
"All You Need Is Love" 1
"Hello, Goodbye" 3
"Hey Jude" 1968 9
"Get Back" 1969 5  Billy Preston ile
"Come Together" / "Something" 1
"Let It Be" 1970 2
"The Long and Winding Road" 2

Mariah Carey (18)Düzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
18 Mariah Carey "Vision of Love" 1990 4
"Love Takes Time" 3
"Someday" 1991 2
"I Don't Wanna Cry" 2
"Emotions" 3
"I'll Be There" 1992 2 Trey Lorenz ile
"Dreamlover" 1993 8
"Hero" 4
"Fantasy" 1995 8
"One Sweet Day" 16 Boyz II Men ile
"Always Be My Baby" 1996 2
"Honey" 1997 3
"My All" 1998 1
"Heartbreaker" 1999 2 Jay-Z ile
"Thank God I Found You" 2000 1 Joe and 98 Degrees ile
"We Belong Together" 2005 14
"Don't Forget About Us" 2
"Touch My Body" 2008 2

Rihanna (14)Düzenle

 
No 3. Rihanna
Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
14 Rihanna "SOS" 2006 3
"Umbrella" 2007 7 Jay-Z ile
"Take a Bow" 2008 1
"Disturbia" 2
"Live Your Life" 6[2] T. I. ile
"Rude Boy" 2010 5
"Love the Way You Lie" 7 Eminem ile
"What's My Name?" 1 Drake ile
"Only Girl (In the World)" 1
"S&M" 2011 1 Britney Spears ile
"We Found Love" 10 Calvin Harris ile
"Diamonds" 2012 3
"The Monster" 2013 4 Eminem ile
"Work" 2016 9 Drake ile

Michael Jackson (13)Düzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
13 Michael Jackson "Ben" 1972 1
"Don't Stop 'Til You Get Enough" 1979 1
"Rock with You" 1980 4
"Billie Jean" 1983 7
"Beat It" 3
"Say Say Say" 6 Paul McCartney ile
"I Just Can't Stop Loving You" 1987 1 Siedah Garrett ile
"Bad" 2
"The Way You Make Me Feel" 1988 1
"Man in the Mirror" 2
"Dirty Diana" 1
"Black or White" 1991 7
"You Are Not Alone" 1995 1

(12)Düzenle

MadonnaDüzenle

 
No 5. Madonna
Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
12 Madonna "Like a Virgin" 1984 6
"Crazy for You" 1985 1
"Live to Tell" 1986 1
"Papa Don't Preach" 2
"Open Your Heart" 1987 1
"Who's That Girl" 1
"Like a Prayer" 1989 3
"Vogue" 1990 3
"Justify My Love" 1991 2
"This Used to Be My Playground" 1992 1
"Take a Bow" 1995 7
"Music" 2000 4

The SupremesDüzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
12 The Supremes "Where Did Our Love Go" 1964 2
"Baby Love" 4
"Come See About Me" 2
"Stop! In the Name of Love" 1965 2
"Back in My Arms Again" 1
"I Hear a Symphony" 2
"You Can't Hurry Love" 1966 2
"You Keep Me Hangin' On" 2
"Love Is Here and Now You're Gone" 1967 1
"The Happening" 1
"Love Child" 1968 2
"Someday We'll Be Together" 1969 2

Whitney Houston (11)Düzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
11 Whitney Houston "Saving All My Love for You" 1985 1
"How Will I Know" 1986 2
"Greatest Love of All" 3
"I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)" 1987 2
"Didn't We Almost Have It All" 2
"So Emotional" 1988 1
"Where Do Broken Hearts Go" 2
"I'm Your Baby Tonight" 1990 1
"All the Man That I Need" 1991 2
"I Will Always Love You" 1992 14
"Exhale (Shoop Shoop)" 1995 1

(10)Düzenle

Stevie WonderDüzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
10 Stevie Wonder "Fingertips" 1963 3
"Superstition" 1973 1
"You Are the Sunshine of My Life" 1
"You Haven't Done Nothin'" 1974 1
"I Wish" 1977 1
"Sir Duke" 3
"Ebony and Ivory" 1982 7 Paul McCartney ile
"I Just Called to Say I Love You" 1984 3
"Part-Time Lover" 1985 1
"That's What Friends Are For" 1986 4 Dionne Warwick and Friends ile

George MichaelDüzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
10 George Michael "Wake Me Up Before You Go-Go" 1984 3 Wham! ile
"Careless Whisper" 1985 3
"Everything She Wants" 2
"I Knew You Were Waiting (For Me)" 1987 2 Aretha Franklin ile
"Faith" 4
"Father Figure" 1988 2
"One More Try" 3
"Monkey" 2
"Praying For Time" 1990 1
"Don't Let The Sun Go Down On Me" 1992 1 Elton John ile

Janet JacksonDüzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
10 Janet Jackson "When I Think of You" 1986 2
"Miss You Much" 1989 4
"Escapade" 1990 3
"Black Cat" 1
"Love Will Never Do (Without You)" 1991 1
"That's the Way Love Goes" 1993 8
"Again" 2
"Together Again" 1998 2
"Doesn't Really Matter" 2000 3
"All for You" 2001 7

(9)Düzenle

Bee GeesDüzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
9 Bee Gees "How Can You Mend a Broken Heart" 1971 4
"Jive Talkin'" 1975 2
"You Should Be Dancing" 1976 1
"How Deep Is Your Love" 1977 3
"Stayin' Alive" 1978 4
"Night Fever" 8
"Too Much Heaven" 1979 2
"Tragedy" 2
"Love You Inside Out" 1

UsherDüzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
9 Usher "Nice & Slow" 1998 2
"U Remind Me" 2001 4
"U Got It Bad" 6
"Yeah!" 2004 12 Ludacris & Lil' Jon ile
"Burn" 8
"Confessions Part II" 2
"My Boo" 6 Alicia Keys ile
"Love in This Club" 2008 3 Young Jeezy ile
"OMG" 2010 4 Will.i.am ile

Katy PerryDüzenle

Toplam Sanatçı Single Bir numaraya

ulaştığı yıl

Bir numarada

geçirdiği hafta

Notlar
9 Katy Perry "I Kissed a Girl" 2008 7
"California Gurls" 2010 6 Snoop Dogg ile
"Teenage Dream" 2
"Firework" 4
"E.T." 2011 5 Kanye West ile
"Last Friday Night (T.G.I.F.)" 2
"Part Of Me" 2012 1
"Roar" 2013 2
"Dark Horse" 2014 4 Juicy J ile

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Staff, Billboard (2 Ağustos 2013). "Hot 100 55th Anniversary By The Numbers: Top 100 Artists, Most No. 1s, Biggest No. 2s, & More". Billboard. Nielson Business Media, Inc. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2013. 
  2. ^ Staff, Billboard (11 Aralık 2008). "Britney Debuts Big, But T.I. Tops Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. Erişim tarihi: 30 Mart 2014.