Betty Francisco

Amerikalı oyuncu

Betty Francisco (doğum adıyla : Elizabeth Barton ; d. 26 Eylül 1900 ; ö.25 Kasım 1950), Amerikalı sessiz sinema dönemi kadın oyuncu. Kendisi Little Rock, Arkansas'da doğmuş sessiz sinema döneminin tanınmış kadın oyuncularından olup önemli rollerde yer almıştır.[1][2]

Betty Francisco
Betty Francisco - May 1922 Photoplay.jpg
Doğum 26 Eylül 1900(1900-09-26)
Little Rock, Arkansas, ABD.
Ölüm 25 Kasım 1950 (50 yaşında)
El Cerrito, Riverside, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1920–1934

Oyuncu Betty Francisco 1920-1934 yılları arasında kariyeri boyunca 50'ye yakın yapımda rol almış en önemli filmi ise oyunculuğa adım attığı 1920 yapımı film A Broadway Cowboy adlı yapımdır.[1]

Rol aldığı diğer bazı yapımlar arasında ; Across the Continent (1922), Fair Play (1925), ve The Spirit of Youth (1929) sayılabilir.

Oyuncu başarılı bir kariyerin sonunda 50 yaşında kalp krizinden 25 Kasım 1950'e ölmüş Forest Lawn Anıt Mezarlığı'nda icra olunmuştur.

Seçme filmografiDüzenle

 
Betty Francisco ve oyuncu Wallace Reid ile bir filmde (1921)
  • A Broadway Cowboy (1920)
  • Greater Than Love (1921)
  • Midsummer Madness (1921)
  • Across the Continent (1922)
  • Double Dealing (1923)
  • Ashes of Vengeance (1923)
  • Flaming Youth (1923)
  • Maytime (1923)
  • Gambling Wives (1924)
  • The Wife of the Centaur (1924)
  • Seven Keys to Baldpate (1925)
  • Irene (1926)
  • Long Pants (1927)
  • Too Many Crooks (1927)
  • The Spirit of Youth (1929)
  • Broadway (1929)
  • Smiling Irish Eyes (1929)
  • Street of Chance (1930)
  • The Widow from Chicago (1930)
  • Charlie Chan Carries On (1931)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Wollstein, Hans J. "Betty Francisco biography". Allmovie.com. 27 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2015. 
  2. ^ Katchmer, George A. (2002). A Biographical Dictionary of Silent Film Western Actors and Actresses. McFarland. s. 305. ISBN 978-0-7864-4693-3. 

Dış bağlantılarDüzenle