Ben McKenzie

Amerikalı sinema oyuncusu
(Benjamin McKenzie sayfasından yönlendirildi)

Ben McKenzie (Benjamin McKenzie Schenkkan; 12 Eylül 1978), Amerikalı oyuncu. The O.C.'daki "Ryan Atwood" karakteri ve Southland'deki "Ben Sherman" karakteri ile bilinir. Oynadığı ilk filmler Junebug[1] ve 88 Dakika olmakla birlikte, başrol olarak oynadığı ilk film 2008 yapımı Johnny Got His Gun'dır.[2] 2014'ten beri Gotham adlı dizide James Gordon karakterini canlandırmaktadır.

Ben McKenzie
Ben McKenzie (2022)
DoğumBenjamin McKenzie Schenkkan
12 Eylül 1978 (45 yaşında)
Austin, Teksas, ABD
EğitimStephen F. Austin Lisesi (Austin, Texas)
Mezun olduğu okul(lar)Virginia Üniversitesi (B.A.)
Meslekoyuncu
Etkin yıllar2002-günümüz
Partner(ler)Morena Baccarin
Çocuk(lar)1

Filmografi değiştir

Film
Yıl Yapım Rol Not
2005 Junebug Johnny Johnsten
2007 88 Dakika Mike Stempt
2008 Every Monday Matters Kendisi Belgesel
2008 Johnny Got His Gun Joe Bonham
2009 The Eight Percent John Keller Kısa film
2011 Batman: Year One Bruce Wayne/Batman (seslendirme)
2011 The Blisters: How Three Became Four Dave Kısa film; ayrıca yapımcıydı
2012 Adventures in the Sin Bin Michael
2012 Decoding Annie Parker Tom
2013 Goodbye World Nick Randworth
2014 Some Kind of Beautiful Brian
Dizi
Yıl Yapım Rol Not
2002 District, TheThe District Tim Ruskin Konuk oyuncu
2003 JAG Petty Officer Spencer Konuk oyuncu
2003-2007 The O.C. Ryan Atwood 92 bölüm
Başrol
2004 MADtv Ryan Atwood 9. Sezon, 22. Bölüm
2009-13 Southland Ben Sherman 42 bölüm
Başrol
2011 Scooby-Doo! Mystery Incorporated Odnarb (seslendirme) Konuk oyuncu
2013 Men at Work Bryan Konuk oyuncu
2014-2019 Gotham James Gordon Başrol

Kaynakça değiştir

  1. ^ Junebug's Benjamin McKenzie 12 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved 2007-1-14. People Magazine.
  2. ^ Benjamin McKenzie Variety 29 Eylül 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved 2008-10-8. Variety (magazine)

Dış bağlantılar değiştir