Bella Darvi

Bajla Węgier (d. 23 Ekim 1928, Sosnowiec – ö. 11 Eylül 1971, Monte Carlo ), bilinen adıyla; Bella Darvi, Tanınmış Polonya Yahudisi kökenli Polonyalı-Amerikalı[2][3][4] aktif ve sahne sanatçısı. Yaşamı Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde geçmiştir. Rol aldığı bazı yapımlar arasında; Hell and High Water (1954), The Egyptian (1954), The Mask of the Gorilla (1958), ve The Woman of Ice (1960) vb. sayılabilir.

Bella Darvi
Bella Darvi 1954.jpg
Doğum Bajla Węgier[1]
23 Ekim 1928(1928-10-23)
Sosnowiec, Polonya
Ölüm 11 Eylül 1971 (42 yaşında)
Monte Carlo, Monako
Ölüm sebebi İntihar
Meslek Oyuncu ve sahne sanatçısı
Etkin yıllar 1954–1971
Evlilik Alban Cavalade (1950–1952)
Claude Rouas (1960–1961)

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1954: Hell and High Water
  • 1954: The Egyptian
  • 1955: Je suis un sentimental
  • 1955: The Racers
  • 1956: I'll Get Back to Kandara
  • 1958: The Mask of the Gorilla
  • 1958: Pia of Ptolomey
  • 1958: Sinners of Paris
  • 1959: The Enigma of the Folies-Bergere
  • 1960: The Woman of Ice
  • 1960: Lipstick
  • 1960: Jules' Breadwinner
  • 1961: The Roar of the Bolidi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Tragiczna młodość - Galeria - Film - WP.PL". Film. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016. 
  2. ^ "Bella Darvi". Eduteka.pl. 12 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016. 
  3. ^ "Bella Darvi - opinie i oceny". Guster.pl (Lehçe). 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016. 
  4. ^ "Hollywoodzka gwiazda z Sosnowca". Eesil.pl. 24 Ekim 2008. 12 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle