Batuhan Karacakaya

Batuhan Karacakaya (d. 5 Şubat 1997, İstanbul) Türk oyuncudur ve mimardır.

Batuhan Karacakaya
Doğum 5 Şubat 1997 (1997-02-05) (26 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Nişantaşı Üniversitesi İngilizce Mimarlık Bölümü
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2004-günümüz
Akraba(lar) Melisa Karacakaya (kardeşi)
Aile Birol Karacakaya
Gülhayat Karacakaya

İlk projesine Beşinci Boyut dizisi ile başladı ve bu dizide konuk oyuncu olarak yer almıştır. Sosyal medyada Bülent Ziyagil adıyla tanınır. Kendisi, Aşk-ı Memnu dizisinde 2008 ile 2010 yılları arasında "Bülent Ziyagil" rolünü canlandırdı. Daha sonra Umutsuz Ev Kadınları dizisinde "Mert" karakterini canlandırdı. Diriliş Ertuğrul dizisinde "Dündar Bey" rolünü canlandırdı.

2021 yılında Acun Ilıcalı'nın sunuculuk yaptığı Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasına katılmış ve ünlüler takımında yer almış ve yarışmada 7. olmuştur.

2022 yılında Survivor 2022: All Star yarışmasına yeniden katılmıştır ve yarışmayı 3. olarak tamamlamıştır.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2010 Dersimiz: Atatürk Mert Başrol oyuncusu
Bekle Beni Salih
2011 Aşk Tesadüfleri Sever Özgür
2012 Uzun Hikaye Mustafa
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Büyük Buluşma Tunç Konuk oyuncu
2006 / 2008 Beşinci Boyut Arif, Emre
(Şeytan)
2007-2008 Bıçak Sırtı Murat Ertuğrul Yardımcı oyuncu
2008-2010 Aşk-ı Memnu Bülent Ziyagil
2011 Sen de Gitme Selim Konuk oyuncu
2011-2012 Umutsuz Ev Kadınları Mert Günsu Yardımcı oyuncu
2016-2017 Diriliş Ertuğrul Dündar Bey
Katıldığı Yarışmalar
Yıl Yapım Rol Notlar
2021 Survivor 2021 Kendisi 7. Oldu
2022 Survivor 2022: All Star 3. Oldu

Dış bağlantılarDüzenle