Bananarama

Bananarama, arkadaş olan Sara Dallin, Siobhan Fahey ve Keren Woodward tarafından 1980'de Londra kurulmuş olan İngiliz pop kız grubu.[1] Hem pop hem de dans listelerinde gösterdikleri başarı; tamamı kadınlardan oluşan bir grup tarafından dünyanın en yüksek liste girişi ile Guinness Dünya Rekorları'a girdiler.[2] 1982 ile 2009 yılları arasında, 30 single'ı UK Singles Chart'ın En İyi 50'si arasına girdi.

Bananarama
2018'deki orijinal kadro. Soldan sağa: Siobhan Fahey, Sara Dallin, Keren Woodward
Genel bilgiler
Başladığı yer Londra, İngiltere
Tarzlar
Etkin yıllar 1981–günümüz[1]
Müzik şirketi
Resmî site bananarama.co.uk
Üyeler
Eski üyeler
  • Siobhan Fahey
  • Jacquie O'Sullivan
  • "Venus" müzik videosu Amerika Birleşik Devletleri'nde MTV'de yoğun bir şekilde yayınlandı. Grupta bir şeytan, bir Fransız baştan çıkarıcı, bir vampir ve bir Yunan tanrıçası gibi çeşitli kostümler vardı. Video, önceki çalışmalarının erkeksi tarzıyla tezat oluşturan, daha çekici ve cinsel bir imaja doğru önemli bir geçişi işaret ediyordu.

    Ödüller ve adaylıklarDüzenle

    Ödül Yıl Kategori Adaylık(lar) Sonuç Ref.
    Billboard Music Awards 1986 Top Hot 100 Artist Kendileri Adaylık [3]
    Top Dance Club Play Artist Adaylık
    Top Dance Sales Artist Adaylık
    Top Hot 100 Song "Venus" Adaylık
    Top Dance Club Play Single Adaylık
    Top Dance Sales Single Adaylık
    1987 Top Hot 100 Artist Kendileri Adaylık [4]
    Top Dance Club Play Artist Adaylık
    Top Hot 100 Song "I Heard a Rumour" Adaylık
    Top Dance Club Play Single Adaylık
    Brit Awards 1988 British Single of the Year "Love in the First Degree" Adaylık [5]
    1989 British Video of the Year "Nathan Jones" Adaylık [6]
    Classic Pop Readers' Awards 2019 Yılın Albümü In Stereo Adaylık [7]
    International Dance Music Awards 2007 Best HiNRG/Euro Dance Track "Look on the Floor" Adaylık [8]
    En İyi Dans Müzik Videosu Adaylık
    Smash Hits Poll Winners Party 1989 En İyi Grup Kendileri Adaylık [9]

    ÜyelerDüzenle

    • Sara Dallin (1981-günümüz)
    • Keren Woodward (1981-günümüz)
    Eski üyeler
    • Siobhan Fahey (1981–1988, 2017–2018)
    • Jacquie O'Sullivan (1988-1991)

    DiskografiDüzenle

    Stüdyo albümleriDüzenle

    • Deep Sea Skiving (1983)
    • Bananarama (1984)
    • True Confessions (1986)
    • Wow! (1987)
    • Pop Life (1991)
    • Please Yourself (1993)
    • Ultra Violet (1995)
    • Exotica (2001)
    • Drama (2005)
    • Viva (2009)
    • In Stereo (2019)

    Ayrıca bakınızDüzenle

    KaynakçaDüzenle

    1. ^ a b "Bananarama". AllMusic. 20 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
    2. ^ Carr (21 Haziran 2010). "Bananarama to headline Hyde's Splendid Festival". Manchester Evening News. 
    3. ^ "Billboard - Google йМХЦХ". 27 Aralık 1986. s. 51. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
    4. ^ "Billboard - Google йМХЦХ". 26 Aralık 1987. s. 44. 21 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
    5. ^ https://www.brits.co.uk/history/shows/1988
    6. ^ https://www.brits.co.uk/history/shows/1989
    7. ^ "The Classic Pop Reader Awards are almost... - Classic Pop Magazine | Facebook". Latest.facebook.com. 31 Aralık 2019. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2020. 
    8. ^ "31st Annual International Dance Music Awards - Winter Music Conference 2016 - WMC 2016". 26 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2020. 
    9. ^ "Articles on Smash Hits". Michaelmouse1967.wixsite.com. 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2020. 

    Dış bağlantılarDüzenle