Baldwin İlçesi, Alabama'daki Ulusal Tarihi Yapılar Listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste, Alabama'nın Baldwin İlçesindeki Ulusal Tarihi Yapılar Listesi'nin bir listesidir.

Baldwin ilçesinin Alabama'daki konumu

Bu liste, Baldwin County Alabama, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ulusal Tarihi Yapılar Listesi’ndeki mülklerin ve bölgelerin tam bir listesi olarak tasarlanmıştır. Enlem ve boylam koordinatları birçok Ulusal Tarihi Yapılar Listesi mülkü ve bölgesi için sağlanır; bu konumlar bir Google haritasında birlikte görülebilir.

İlçede, 2 Ulusal Tarihi Öneme Sahip Eser de dahil olmak üzere, Ulusal Tarihi Yapılar Listesi'nde listelenen 62 mülk ve bölge vardır.

Bu Millî Park Hizmeti listesi yayımlanan son NPS nihai listelemeleri aracılığıyla tamamlanmıştır February 5, 2021.[1]
Tüm koordinatları OpenStreetMap kullanarak haritala 
Tüm koordinatları KML veya GPX olarak çıkart

Güncel listeDüzenle

[2] Listedeki adı Görsel Listelendiği tarih[3] Yer Şehir ya da kasaba Açıklama
1 Allen House 01956 1956
(#88002809)
Off County Road 10 on the northern bank of the Bon Secour River
30°18′09″N 87°44′13″W / 30.3025°K 87.736944°B / 30.3025; -87.736944 (Allen House)
Bon Secour
2 American Legion Post 199 02003 2003
(#100002858)
700 S Mobile St.
30°30′48″N 87°55′06″W / 30.5132°K 87.9182°B / 30.5132; -87.9182 (American Legion Post 199)
Fairhope
3 Bank of Fairhope 01980 1980
(#88001008)
396 Fairhope Ave.
30°31′22″N 87°54′12″W / 30.522778°K 87.903333°B / 30.522778; -87.903333 (Bank of Fairhope)
Fairhope
4 Battles Wharf Historic District 01956 1956
(#88000107)
U.S. Route 98 (Eastern Shore Boulevard) roughly between Woolworth Ave. and Buerger La.
30°29′37″N 87°55′38″W / 30.493611°K 87.927222°B / 30.493611; -87.927222 (Battles Wharf Historic District)
Battles Wharf
5 Beckner House 01980 1980
(#88001007)
63 S. Church St.
30°31′15″N 87°54′17″W / 30.520833°K 87.904722°B / 30.520833; -87.904722 (Beckner House)
Fairhope
6 Blakeley 01943 1943
(#74000397)
Along the Tensaw River north of Spanish Fort[4]
30°44′32″N 87°55′27″W / 30.742222°K 87.924167°B / 30.742222; -87.924167 (Blakeley)
Spanish Fort
7 Carl L. Bloxham Building 01952 1952
(#88001005)
327 Fairhope Ave.
30°31′23″N 87°54′15″W / 30.523056°K 87.904167°B / 30.523056; -87.904167 (Carl L. Bloxham Building)
Fairhope
8 Bottle Creek Indian Mounds 01960 1960
(#74000398)
Northern end of Mound Island along the eastern side of the Middle River[5]
31°00′32″N 87°56′24″W / 31.008889°K 87.940000°B / 31.008889; -87.940000 (Bottle Creek Indian Mounds)
Stockton
9 Brodbeck-Zundel Historic District 01956 1956
(#88000520)
Scenic U.S. Route 98 and Old Marlow Rd.
30°28′27″N 87°55′09″W / 30.474167°K 87.919167°B / 30.474167; -87.919167 (Brodbeck-Zundel Historic District)
Point Clear
10 Brunell House 01965 1965
(#95001019)
12113 Jessamine St.
30°24′02″N 87°46′36″W / 30.400556°K 87.776667°B / 30.400556; -87.776667 (Brunell House)
Magnolia Springs
11 Captain Adams House 01956 1956
(#88002810)
907 Captain O'Neal Dr.
30°35′25″N 87°54′51″W / 30.590278°K 87.914167°B / 30.590278; -87.914167 (Captain Adams House)
Daphne
12 George W. Cullum House 01970 1970
(#90000930)
1915 Old County Rd.
30°36′19″N 87°54′39″W / 30.605278°K 87.910833°B / 30.605278; -87.910833 (George W. Cullum House)
Daphne
13 Fairhope Bayfront District 01980 1980
(#88001003)
Roughly bounded by Blakeney, N. and S. Summit Sts., Fels Ave., and Mobile Bay
30°31′28″N 87°54′32″W / 30.524444°K 87.908889°B / 30.524444; -87.908889 (Fairhope Bayfront District)
Fairhope
14 Fairhope Downtown Historic District 01987 1987
(#04000115)
Roughly bounded by Equality St., Fairhope Ave., Morphy Ave., School St., and Summit St.
30°31′21″N 87°54′11″W / 30.5225°K 87.903056°B / 30.5225; -87.903056 (Fairhope Downtown Historic District)
Fairhope
15 First Baptist Church 01955 1955
(#88001349)
Northern side of D'Olive St.
30°53′05″N 87°46′36″W / 30.884722°K 87.776667°B / 30.884722; -87.776667 (First Baptist Church)
Bay Minette
16 Foley Downtown Historic District 01985 1985
(#04001496)
Parts of Alston, McKenzie, E. and W. Laurel and W. Orange Sts.; also parts of Laurel & Pine Sts., W Myrtle, E & W Rose, W. Orange & W Jessamine Aves.
30°24′24″N 87°41′02″W / 30.406667°K 87.683889°B / 30.406667; -87.683889 (Foley Downtown Historic District)
Foley Boundaries originally encompassed parts of Alston, N. and S. McKenzie, U.S. Route 98, E. and W. Laurel, Myrtle, Rose, and W. Orange until a boundary decrease of 02012-06-04 4 Haziran 2012; boundaries further increased on 02019-09-20 20 Eylül 2019.
17 Fort Mims Site 01949 1949
(#72000153)
Southwestern quarter of Section 36, Township 2 North, Range 2 East[6]
31°10′50″N 87°50′17″W / 31.18050°K 87.83797°B / 31.18050; -87.83797 (Fort Mims Site)
Tensaw Site of a battle during the Creek War. On August 30, 1813, Red Stick Creeks killed or captured 517 settlers, militia, and their allies at Fort Mims.
18 Fort Morgan 01941 1941
(#66000146)
Western terminus of State Route 180
30°13′41″N 88°01′23″W / 30.228056°K 88.023056°B / 30.228056; -88.023056 (Fort Morgan)
Gasque
19 Gaston Building 01980 1980
(#88001004)
336 Fairhope Ave.
30°31′22″N 87°54′14″W / 30.522778°K 87.903889°B / 30.522778; -87.903889 (Gaston Building)
Fairhope
20 Golf, Gun & Country Club 01980 1980
(#88001002)
651 Johnson Ave.
30°31′22″N 87°53′41″W / 30.522778°K 87.894722°B / 30.522778; -87.894722 (Golf, Gun & Country Club)
Fairhope
21 Governor's Club 01961 1961
(#00001031)
11866 Magnolia St.
30°23′46″N 87°46′34″W / 30.396111°K 87.776111°B / 30.396111; -87.776111 (Governor's Club)
Magnolia Springs
22 Hamner House 01956 1956
(#88002811)
Oak Rd. off County Road 6
30°19′07″N 87°42′27″W / 30.318611°K 87.7075°B / 30.318611; -87.7075 (Hamner House)
Bon Secour
23 Jenkins Farm and House 01984 1984
(#16000862)
29040 Jenkins Farm Rd.
30°38′51″N 87°48′15″W / 30.647529°K 87.804053°B / 30.647529; -87.804053 (Jenkins Farm and House)
Loxley
24 Axil Johnson House 01987 1987
(#97000649)
751 Edwards St.
30°31′39″N 87°53′24″W / 30.5275°K 87.89°B / 30.5275; -87.89 (Axil Johnson House)
Fairhope
25 Killcreas House 01986 1986
(#95000556)
46833 State Route 225
30°54′26″N 87°51′23″W / 30.907222°K 87.856389°B / 30.907222; -87.856389 (Killcreas House)
Bay Minette
26 Latham United Methodist Church 01955 1955
(#88001350)
Eastern side of State Route 59
31°05′54″N 87°49′51″W / 31.098333°K 87.830833°B / 31.098333; -87.830833 (Latham United Methodist Church)
Latham
27 Lebanon Chapel AME Church 01955 1955
(#88001351)
Bounded by Young St. on the west and Middle St. on the north
30°30′48″N 87°53′39″W / 30.513333°K 87.894167°B / 30.513333; -87.894167 (Lebanon Chapel AME Church)
Fairhope
28 Magnolia Springs Historic District 01984 1984
(#11001046)
Roughly along Oak, Spring, Bay, Jessamine, Magnolia, Pine & Rock Sts., Island, Cedar & Holly Aves. & Magnolia Springs Highway
30°23′59″N 87°46′34″W / 30.399642°K 87.7761°B / 30.399642; -87.7761 (Magnolia Springs Historic District)
Magnolia Springs
29 Malbis Plantation 01996 1996
(#11000238)
10145 US 90
30°39′13″N 87°50′32″W / 30.653611°K 87.842222°B / 30.653611; -87.842222 (Malbis Plantation)
Daphne
30 Manly-Strong House 01989 1989
(#100004134)
100 Deer Ct.
30°35′23″N 87°54′51″W / 30.5896°K 87.9143°B / 30.5896; -87.9143 (Manly-Strong House)
Daphne
31 McMillan House 01956 1956
(#88002812)
1404 Captain O'Neal Ave.
30°35′52″N 87°54′42″W / 30.597778°K 87.911667°B / 30.597778; -87.911667 (McMillan House)
Daphne
32 Methodist Episcopal Church, South 01949 1949
(#80000679)
1608 Old County Rd.
30°36′06″N 87°54′31″W / 30.601667°K 87.908611°B / 30.601667; -87.908611 (Methodist Episcopal Church, South)
Daphne
33 Montgomery Hill Baptist Church 01955 1955
(#88001352)
Eastern side of State Route 59 on County Road 80
31°09′46″N 87°47′12″W / 31.162778°K 87.786667°B / 31.162778; -87.786667 (Montgomery Hill Baptist Church)
Tensaw
34 Montrose Historic District 01967 1967
(#76000310)
Main (State Route 42) and 2nd Sts.
30°34′07″N 87°54′02″W / 30.568611°K 87.900556°B / 30.568611; -87.900556 (Montrose Historic District)
Montrose
35 Moore Store 01960 1960
(#00001027)
14770 Oak St.
30°24′04″N 87°46′15″W / 30.401111°K 87.770833°B / 30.401111; -87.770833 (Moore Store)
Magnolia Springs
36 Nelson House 01956 1956
(#88002814)
State Route 59, North
31°05′08″N 87°49′52″W / 31.085556°K 87.831111°B / 31.085556; -87.831111 (Nelson House)
Latham
37 Nicholson House 01956 1956
(#88002813)
County Road 6
30°17′33″N 87°44′13″W / 30.2925°K 87.736944°B / 30.2925; -87.736944 (Nicholson House)
Oyster Bay
38 Orrell House 01956 1956
(#88002815)
County Road 6
30°18′59″N 87°42′14″W / 30.316389°K 87.703889°B / 30.316389; -87.703889 (Orrell House)
Bon Secour
39 People's Supply Company 01974 1974
(#97000096)
21950 Broad St.
30°32′41″N 87°45′03″W / 30.544722°K 87.750833°B / 30.544722; -87.750833 (People's Supply Company)
Silverhill
40 Point Clear Historic District 01956 1956
(#88000515)
Western side of U.S. Route 98/Eastern Shore Boulevard
30°28′48″N 87°55′40″W / 30.48°K 87.927778°B / 30.48; -87.927778 (Point Clear Historic District)
Point Clear
41 St. Mark's Lutheran Church 01955 1955
(#88001353)
Western side of County Road 83
30°25′01″N 87°35′55″W / 30.416944°K 87.598611°B / 30.416944; -87.598611 (St. Mark's Lutheran Church)
Elberta
42 St. Patrick's Catholic Church 01955 1955
(#88001354)
Eastern side of U.S. Route 90
30°37′11″N 87°45′10″W / 30.619722°K 87.752778°B / 30.619722; -87.752778 (St. Patrick's Catholic Church)
Loxley
43 St. Paul's Episcopal Church 01955 1955
(#88001355)
Northern side of Oak Ave.
30°24′05″N 87°46′17″W / 30.401389°K 87.771389°B / 30.401389; -87.771389 (St. Paul's Episcopal Church)
Magnolia Springs
44 Sand Island Light 01952 1952
(#75000305)
Southwest of Fort Morgan off Mobile Point
30°11′15″N 88°03′02″W / 30.1875°K 88.050556°B / 30.1875; -88.050556 (Sand Island Light)
Fort Morgan
45 School of Organic Education 01980 1980
(#88001010)
Bounded by Fairhope and Morphy Aves. and Bancroft and School Sts.
30°31′17″N 87°54′05″W / 30.521389°K 87.901389°B / 30.521389; -87.901389 (School of Organic Education)
Fairhope
46 Lewis Starke House 01970 1970
(#90000929)
2103 Old County Rd.
30°36′26″N 87°54′39″W / 30.607222°K 87.910833°B / 30.607222; -87.910833 (Lewis Starke House)
Daphne
47 State Bank Silverhill 01958 1958
(#01001410)
15950 Silverhill Ave.
30°32′42″N 87°45′05″W / 30.545°K 87.751389°B / 30.545; -87.751389 (State Bank Silverhill)
Silverhill
48 Stockton Methodist Church 01955 1955
(#88001356)
Eastern side of State Route 59
31°00′57″N 87°51′11″W / 31.015833°K 87.853056°B / 31.015833; -87.853056 (Stockton Methodist Church)
Stockton
49 Street House 01956 1956
(#88002816)
Wood Acres Rd. off County Road 3
30°27′52″N 87°53′54″W / 30.464444°K 87.898333°B / 30.464444; -87.898333 (Street House)
Point Clear
50 Henry Stuart House 01969 1969
(#05000841)
22787 U.S. Route 98
30°33′23″N 87°53′38″W / 30.556389°K 87.893889°B / 30.556389; -87.893889 (Henry Stuart House)
Montrose
51 Sunnyside Hotel 01976 1976
(#98000111)
14469 Oak St.
30°23′59″N 87°46′36″W / 30.399722°K 87.776667°B / 30.399722; -87.776667 (Sunnyside Hotel)
Magnolia Springs
52 Svea Land Company Office 01975 1975
(#85000443)
S. 6th St.
30°32′41″N 87°45′14″W / 30.544722°K 87.753889°B / 30.544722; -87.753889 (Svea Land Company Office)
Silverhill
53 Swift-Coles House 01998 1998
(#16000814)
1 Swift Coles Ln.
30°18′46″N 87°43′35″W / 30.312761°K 87.726491°B / 30.312761; -87.726491 (Swift-Coles House)
Bon Secour
54 Swift Presbyterian Church 01955 1955
(#88001357)
Swift Church Rd.
30°22′30″N 87°37′41″W / 30.375°K 87.628056°B / 30.375; -87.628056 (Swift Presbyterian Church)
Miflin
55 The Texas 01956 1956
(#88002817)
306 Dryer Ave.
30°36′02″N 87°54′37″W / 30.600556°K 87.910278°B / 30.600556; -87.910278 (The Texas)
Daphne
56 Twin Beach AME Church 01955 1955
(#88001358)
Southern side of County Road 44
30°30′04″N 87°54′34″W / 30.501111°K 87.909444°B / 30.501111; -87.909444 (Twin Beach AME Church)
Fairhope
57 U.S.S. TECUMSEH 01956 1956
(#75000306)
Northwest of Fort Morgan in Mobile Bay
30°13′54″N 88°01′33″W / 30.231667°K 88.025833°B / 30.231667; -88.025833 (U.S.S. TECUMSEH)
Fort Morgan
58 US Post Office 01980 1980
(#88001001)
325 Fairhope Ave.
30°31′23″N 87°54′15″W / 30.523056°K 87.904167°B / 30.523056; -87.904167 (US Post Office)
Fairhope
59 Walker House 01956 1956
(#88002818)
905 Captain O'Neal Dr.
30°35′23″N 87°54′51″W / 30.589722°K 87.914167°B / 30.589722; -87.914167 (Walker House)
Daphne
60 White Avenue Historic District 01980 1980
(#88001009)
White Ave.
30°31′10″N 87°54′04″W / 30.519444°K 87.901111°B / 30.519444; -87.901111 (White Avenue Historic District)
Fairhope
61 Whittier Hall 01975 1975
(#85000442)
201 Magnolia Ave.
30°31′29″N 87°53′45″W / 30.524722°K 87.895833°B / 30.524722; -87.895833 (Whittier Hall)
Fairhope
62 Zurhorst House 01980 1980
(#88001006)
200 Fels Ave.
30°31′16″N 87°54′23″W / 30.521111°K 87.906389°B / 30.521111; -87.906389 (Zurhorst House)
Fairhope

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "National Register of Historic Places: Weekly List Actions". National Park Service, United States Department of the Interior. Retrieved on February 5, 2021.
  2. ^ Sayılar, anlamlı sözcüklerle alfabetik bir sıralamayı temsil eder. Tanımlanmış çeşitli renkler National Historic Landmark ve tarihi bölgeler ve diğer NRHP binalar, yapılar, alanlar veya nesneler için farklıdır.
  3. ^ Her tarihin altındaki sekiz basamaklı sayı, National Register Information System veritabanındaki her bir konuma atanan sayıdır ve bu sayıya tıklanarak görülebilir.
  4. ^ Location derived from its GNIS feature record; the NRIS lists the site as "Address Restricted"
  5. ^ Location derived from its placement on USGS topographical maps[ölü/kırık bağlantı]; the NRIS lists the site as "Address Restricted"
  6. ^ Riccio, Joseph F., and Conrad A. Gazzier. "Infrared Color Photography of the Fort Mims Site, Alabama". Journal of Alabama Archaeology 20.2 (1974): 216-221: 216.