Aylin Kontente

Türk oyuncu

Aylin Kontente Kul (30 Haziran 1982, İzmir), Sefarad Yahudisi asıllı Türk oyuncu. Oyunculuk hayatına Güldür Güldür Show isimli programda devam etmektedir.

Aylin Kontente Kul
DoğumAylin Kontente
30 Haziran 1982 (41 yaşında)
İzmir, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2003-günümüz
Evlilik
Alper Kul (e. 2012)
Çocuk(lar)2

Kariyeri değiştir

9 Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü 2003 yılı mezunudur. Kampüsistan dizisi ile profesyonel oyunculuk kariyerine başlamıştır.[1]

Özel hayatı değiştir

Aylin Kontente 2012 yılında oyuncu Alper Kul ile evlenmiştir.[2] Arel ve Leo adında iki oğlu vardır.

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol
2003 Kampüsistan Mine
2006 Yaprak Dökümü Nazlı
2006 Avrupa Yakası
2007 Sevgili Dünürüm Esma
2007 Sır Gibi Zeynep
2008 Limon Ağacı Fatoş
2008 Son Ders: Aşk ve Üniversite (film) Hande
2009 Kirpi (film) Sekreter
2009 Haneler
2011 Yıldız Masalı Şehla Hoca
2011 Babam Sağolsun Zeynep
2012 Seksenler Suzan
2014 Olur Olur (film)
2017 Tatlım Tatlım

Programlar değiştir

Yıl Program
2012 İnsanlar Alemi
2013-günümüz Güldür Güldür

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Aylin Kontente Röportajı". gazetebilkent.com. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2014. 
  2. ^ "Alper Kul ve Aylin Kontente". hurriyet.com.tr. 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2014. 

Dış bağlantılar değiştir